Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: Επόμενη Πρόεδρος Δημοκρατίας θα μπορούσε να είναι γυναίκα

48

«Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλει εκλογές», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  ενώ αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ.Μητσοτάκης εκτίμησε ότι θα βρεθούν οι 180βουλευτές αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί σε ονόματα.

«Ο επόμενος πρόεδρος της δημοκρατίας δεν είναι ανάγκη να είναι πρόσωπο από την πολιτική. Θα μπορούσε να είναι ένας σπουδαίος Έλληνας ή μια σπουδαία Ελληνίδα» πρόσθεσε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Star «Live U».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για την την ανάγκη να υπάρξει αναπροσαρμογή της πραγματικής αξίας των ακινήτων έτσι ώστε οι πολίτες να φορολογούνται επί πραγματικής και όχι εικονικής αξίας των ακινήτων.

Μιλώντας για την εγκύκλιο της ΓΓΔΕ Κ. Σαββαϊδου, για χαράτσι σε παροχές σε είδος (δωροεπιταγές και κουπόνια επιχειρήσεων), ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι αναμένει περαιτέρω διευκρινήσεις, τονίζοντας πάντως «το κινητό τηλέφωνο είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που βελτιώνει κατακόρυφα την παραγωγικότητα των υπαλλήλων και δεν θα πρέπει να φορολογείται αυτή η συγκεκριμένη παροχή».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο υπουργός είπε πως «το κλίμα είναι καλύτερο από άλλες φορές και πως βούληση της κυβέρνησης είναι να επεκτείνει τις δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές», τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας πως «όσοι υπόσχονται νέες πολιτικές με δανεικά θα πρέπει να μας εξηγήσουν που θα βρουν τα χρήματα αυτά, γιατί από τις αγορές δεν θα τα βρουν» .

Αναφερόμενος στους διαφωνούντες υπουργούς που αντιδρούν σε κάποιες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε σε αυτή την πορεία χωρίς αποκλίσεις και εκπτώσεις».

Τέλος σχολιάζοντας την θερμή χειραψία Μητσοτάκη – Σαμαρά στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με αφορμή τα 40 χρόνια για τα γενέθλια της ΝΔ, ο υπουργός είπε με νόημα «η ΝΔ είναι ενωμένη και ατενίζει το κομματικό της μέλλον με αισιοδοξία, αρκεί να μην στέκεται μόνο στο ένδοξο παρελθόν της, αλλά να μπορεί να προδιαγράψει με απόλυτη σαφήνεια ποιος είναι ο ρόλος της στην νέα Ελλάδα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.