Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: «Είτε δεν γινόντουσαν αξιολογήσεις, είτε έπαιρναν όλοι άριστα»

89

«Τεράστιο ψέμα» χαρακτήρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης την υπόθεση ότι η αξιολόγηση στο Δημόσιο με ποσόστωση θα οδηγήσει σε απολύσεις.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Mega, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τους συνδικαλιστές αλλά και τους Δήμους ότι δεν ήθελαν ποτέ την αξιολόγηση στο Δημόσιο και τόνισε: «Ηρθε όμως η ώρα να «ταρακουνηθεί» αυτό το σύστημα».

«Είτε δεν γινόντουσαν αξιολογήσεις, είτε έπαιρναν όλοι άριστα. Αυτό ήταν τον προηγούμενο σύστημα «αξιολόγησης» δημοσίων υπαλλήλων, που επικρατούσε στο Δημόσιο, όλα τα προηγούμενα χρόνια» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είδατε ποτέ να αντιδρά η ΑΔΕΔΥ, οι Δήμοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι σε αυτό; Οχι… Και αυτό γιατί δεν ήθελαν ποτέ την αξιολόγηση. Ηρθε όμως η ώρα να «ταρακουνηθεί» αυτό το σύστημα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός στη συνέντευξή του στο Μega και στη συνέχεια υπερασπίστηκε την αξιολόγηση με τις ποσοστώσεις.

«Η αξιολόγηση είναι εργαλείο διοίκησης, ούτε εργαλείο αύξησης των μισθών και πολύ περισσότερο μείωσης των μισθών, που σκοπό έχει τη βελτίωση του Δημοσίου και όχι τις «διαθεσιμότητες». Το επαναλαμβάνω ακόμη μία φορά και είναι προσωπική δέσμευσή μου: Δεν πρόκειται με την ποσόστωση να υπάρξουν απολύσεις. Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα».

Σχετικά άρθρα

«Οι Δήμοι και οι Δήμαρχοι αρνούνται να εφαρμόσουν την αξιολόγηση. Επίσης, Δήμαρχοι παρανομούν, όταν μία πρωτόδικη απόφαση, που δικαιώνει δημοτικό υπάλληλο ορισμένου χρόνου, δεν οδηγείται σε Ανώτερα Δικαστήρια – με την άσκηση έφεσης ή αναίρεσης στον Αρειο Πάγο – με αποτέλεσμα μεγάλοι ζημιωμένοι να είναι το κράτος και εκείνοι που έχουν πετύχει πριν χρόνια σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αλλά τη θέση τους παίρνουν συμβασιούχοι υπάλληλοι, που δικαιώνονται, πρωτόδικα» κατήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.