Ειδησεογραφικό site

Μητρόπουλος:Πρέπει να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο

32

Την εκτίμηση ότι η διαφαινόμενη συμφωνία περνάει με μεγάλη δυσκολία από την κοινοβουλευτική ομάδα, εξέφρασε ο Αλ. Μητρόπουλος που χαρακτήρισε το προσχέδιο συμφωνίας «μνημόνιο».

«Πρέπει να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

«Πάμε στην τελική ευθεία με τη χειρότερη εικόνα. Ακόμα και ο Ρέντσι μας ζητά να καταργήσουμε τις πρόωρες συντάξεις. Πρέπει με ετοιμότητα, με ειλικρίνεια και με σεβασμό να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος στον ΑΝΤ1 και συνέχισε:

«Οι επιλογές που μας δόθηκαν στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, ήταν ή συμφωνία στη βάση του μνημονίου, η ρήξη. Υπό αυτή την έννοια, όποια συμφωνία και να έρθει, η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα. Θα εφαρμόσει μέτρα που ποτέ στην ιστορία της η αριστερά δεν έχει εφαρμόσει. Η ατομική στάση, όταν υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε τους 500 εφαρμοστικούς νόμους, είναι μια υποκρισία. Ο πρωθυπουργός, θα πρέπει σιγά σιγά να πει, ότι φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα».

«Αυτό το οποίο συζητιέται, θα έχει μεγάλη δυσκολία να το δεχθεί η κοινοβουλευτική ομάδα. Ο λαός, είδε ότι ο Τσίπρας το πολέμησε, η κυβέρνηση το πολέμησε. Όποια συμφωνία επιτευχθεί σήμερα, θα έχει προϋπόθεση να εφαρμοστούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Το δια ταύτα είναι ότι αφού αποκλείουμε τη ρήξη, θα πρέπει να πει η κυβέρνηση, θα εφαρμοστούν οι περισσότεροι μνημονιακοί νόμοι. Αυτό το οποίο εγώ έχω υπ’ όψη ότι προσφέρουν μέχρι και την τελευταία στιγμή οι δανειστές, είναι δύσκολο να περάσει», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε πως «η γραμμή πάντως της κυβέρνησης από τις 20 Φεβρουαρίου είναι η επίτευξη συμφωνίας η οποία θα εμπεριέχει μνημόνιο» και συνέχισε υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη της με στόχο τον έντιμο συμβιβασμό, αποκλείοντας το σενάριο της ρήξης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.