Ειδησεογραφικό site

Μηταράκης: Προετοιμάζουμε τη μετάβαση στην μετά-μνημονιακή εποχή

33

«Το καθήκον μας είναι να επικοινωνήσουμε στις αγορές ότι έχει έρθει το φυσικό τέλος του μνημονίου και ότι προετοιμάζουμε τη μετάβαση στη μετά-Μνημονιακή εποχή όχι με βεβιασμένες, μονομερείς ενέργειες αλλά σε πλήρη συνεννόηση με τους θεσμικούς μας εταίρους» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης στο Bloomberg συμβάλλονται στην κυβερνητική προσπάθεια να καθυσυχάσει τις αγορές.

«Συνομιλούμε με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να καταστεί σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα ρίσκο αναχρηματοδότησης στο επόμενο διάστημα», πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg (UK).

Ο υφυπουργός είπε ακόμη ότι το δίλημμα «άρση λιτότητας για τον λαό ή συνέχεια του προγράμματος για τις αγορές» ουσιαστικά δεν υπάρχει. «Είναι πλασματικό. Αυτό τεκμηριώνεται από τον ισοσκελισμένο Προϋπολογισμό του 2015 που συγκλίνει με το πρόγραμμα και συμπεριλαμβάνει φοροελαφρύνσεις».

Σημείωσε ότι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες της Ελλάδος βελτιώνονται και μάλιστα ότι η χώρα έχει λάβει εύσημα για το σκέλος των μεταρρυθμίσεων που έχουν υλοποιηθεί, καθώς και ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις, διατηρώντας τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Έχουμε εθνικές εκλογές το 2016 και η άποψη της κυβέρνησης είναι ότι από την παρούσα Βουλή μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας» επισήμανε ο κ. Μηταράκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.