Ειδησεογραφικό site

Μηταράκης: Νέες επενδύσεις 37 δισ. ευρώ διαψεύδουν τον Αλ. Τσίπρα

36

Νέες επενδύσεις ύψους 37 δισ. ευρώ έχουν γίνει στην ελληνική οικονομία σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη ο οποίος σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για «αποεπένδυση στη ελληνική οικονομία» ανέφερε ότι τα στοιχεία τον διαψεύδουν.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε τα εξής: «Το 2013, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΛΛ-0,31% το ύψος των ξένων άμεσων επενδύσεων επέστρεψε στον μέσο όρο της πενταετίας προ κρίσης. Το α’ εξάμηνο του 2014 οι ξένες άμεσες επενδύσεις υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Το ΚΕΠΕ, σε μελέτη που εξέδωσε το Μάιο, παρουσιάζει αναλυτικά νέες επενδύσεις 37 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, ύψος ρεκόρ, οι οποίες και υλοποιούνται. Παράλληλα η Ελλάδα έχει επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και νέα κεφάλαια εισρέουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Έχω επανειλημμένα παρουσιάσει στη Βουλή λίστες επενδύσεων με ονοματεπώνυμο. Κοινή πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι διαφωνεί με όλες».

Ο υφυπουργός σχολίασε επίσης: «Επίσης στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας είπε ότι υποσχεθήκαμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία,»την ανάπτυξη της οικονομίας σε συνθήκες δημοσιονομικής καταστολής». Πράγματι ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος στόχος, ο οποίος όμως χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, θα επιτευχθεί εντός του 2014, καθώς θα επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ».

«Βλέποντας τη συνολική παρουσία, όλοι κατανοούν ότι το σχέδιο του κ. Τσίπρα δεν βγαίνει. Ποιο είναι, λοιπόν, το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτήθηκε ο κ. Μηταράκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.