Ειδησεογραφικό site

Με φόντο την Ελληνική σημαία, τον Εθνικό ύμνο, τη Ζωή Κωσταντοπούλου και διαφήμιση του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» επέστρεψε η ΕΡΤ

51

Από τις 6 η ώρα το πρωί σήμερα εκπέμπει και πάλι η ΕΡΤ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) σχεδόν μετά από δύο χρόνια, όταν «έπεσε» το σήμα της μετά από σχετική κυβερνητική απόφαση. Το γεγονός καλώς όρισαν όλες οι πρωινές εκπομπές των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών, αν και αίσθηση προκαλεί το ότι η μία και μοναδική διαφήμιση που «παίζει» μέχρι στιγμής από τον κρατικό τηλεοπτικό φορέα, είναι αυτή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ποδαρικό πάντως, όσο αφορά τα πολιτικά πρόσωπα, έκανε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία οι παρουσιαστές ευχαρίστησαν για τον αγώνα που έδωσε για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Αναλυτικότερα:

Με μουσική υπόκρουση τον εθνικό ύμνο και φόντο την Ελληνική σημαία «επέστρεψε» στις 6 το πρωί η ΕΡΤ.

Μετά τον εθνικό ύμνο ακολούθησε ένα βίντεο περίπου ενός λεπτού με πλάνα από όλα τα κανάλια της ελληνικής ραδιοφωνίας τηλεόρασης πριν το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου αλλά και μια σεκανς από τα σήματα της ΕΡΤ.

Την αυλαία άνοιξε η εκπομπή «ΕΡΤ ενημέρωση» με παρουσιαστές τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά εμφανώς τρακαρισμένους για την «πρεμιέρα».

Πρώτος καλεσμενος ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης τον οποίο διαδέχθηκε στο πλατό η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ στα πολιτικά τραπέζια που ακολούθησαν βρέθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Θα ακολουθήσουν πλήθος ενημερωτικών εκπομπών, ενώ το βράδυ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας» που αναφέρεται στα χρονικά της 11ης Ιουνίου 2013, όταν έπεσε το «μαύρο».

Κορύφωση των εκδηλώσεων θα αποτελέσει η συναυλία στις 20:00 στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.ά.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, καθώς από τις 6 το πρωι στα ερτζιανά εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια, στέλνοντας το μήνυμα σε ολόκληρο τον ελληνισμό.

Συνολικά αίτηση επανόδου στην ΕΡΤ κατέθεσαν 1.665 εργαζόμενοι, ενώ, άμεσα, θα προχωρήσουν και οι νομικές τροποποιήσεις, προκειμένου να καταστεί πιο εύρυθμη η λειτουργία της εταιρείας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.