Ειδησεογραφικό site

Με σύμμαχο τον καιρό η έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

45

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, προκειμένου η μετακίνηση των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στις εθνικές οδούς να πραγματοποιείται με ασφάλεια.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις εθνικές οδούς, ενώ με πληρότητα έως και 100% αναχωρούν πλοία, λεωφορεία των ΚΤΕΛ και αεροπλάνα.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, η έξοδος των εκδρομέων πραγματοποιείται έπειτα από μια εβδομάδα κακοκαιρίας με συννεφιές, βροχές και καταιγίδες.

Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με στοιχεία από την Τροχαία, φέτος παρατηρήθηκε μείωση στην έξοδο των Αθηναίων σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, 116.000 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια της Αθήνας την πρώτη ημέρα «φυγής» -την Παρασκευή- ενώ χτες «καταμετρήθηκαν» 89.000 οχήματα. Σαν σήμερα, δε, 120.000 αμάξια πέρασαν από τα διόδια της Αθήνας.

Σε ισχύ τέθηκε από το απόγευμα της Παρασκευής το μέτρο της απαγόρευσης κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Ειδικότερα, για το ρεύμα εξόδου, σήμερα από τις 08.00 έως τις 13.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410)

γ) στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Τη Δευτέρα για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 16.00 έως 23.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας

β) στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι)

γ) στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης

δ) στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Tι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Σάββατο 07-06-2014 και Κυριακή 08-06-2014

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινες ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο στα ηπειρωτικά.

Δευτέρα 09-06-2014

Καιρός: θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και τις απογευματινες ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.