Ειδησεογραφικό site

Με σενάριο τρόμου ρήξης “προετοιμάζει” πάλι ο Μητρόπουλος

44

Την εκτίμηση ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι και η ρήξη και η συμφωνία με τις ίδιες πιθανότητες εξέφερασε για ακόμη μία φορά ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος και εκτίμησε ότι οι δανειστές θα κρατήσουν την ίδια σκληρή «φοβάμαι και σκληρότερη θέση», κάνοντας λόγο για εκβιασμό της Αθήνας από την πλευρά των Θεσμών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι απεύχεται τη ρήξη καθώς «και οι πολιτικές δυνάμεις είναι ανέτοιμες για να διαχειριστούν τις συνέπειες μιας ρήξης αλλά και η κοινωνία φαίνεται ότι δεν θέλει. Συνεπώς δεν συζητώ ενδεχόμενο ρήξης. Πιστεύω ότι από την πλευρά των δανειστών και τα δύο σενάρια είναι στο τραπέζι», καθώς «παίζουν με την ιδέα της χρεοκοπίας».

Αναγνώρισε ότι οι διαπραγματεύσεις «απέτυχαν, δεν είχαν το αίσιο τέλος το οποίο επιθυμούσαμε και για το οποίο πάλεψε ο Πρωθυπουργός».

«Δεν διανοούμαι την απόφαση της ρήξης και της μονομερούς ενέργειας αλλά θεωρώ ότι οι δανειστές συνεχίζουν να πιέζουν και να εκβιάζουν» σχολίασε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος διευκρίνισε ότι ένα δημοψήφισμα «της δικής μας κυβέρνησης δεν θα αμφισβητούσε την παραμονή στο ευρώ».

Πρόσθεσε δε ότι «ο Πρωθυπουργός θα επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν δεν γίνει δεν μπορούν να λείπουν από τη φαρέτρα εκλογές και δημοψήφισμα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.