Ειδησεογραφικό site

Με δωρεά Ελλήνων Εφοπλιστών ανακαινίζεται η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Ύδρα

37

Δωρεά για την ανακαίνιση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας έκανε η  Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για αναβάθμιση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού σε όλη τη χώρα.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρο Βενιάμη. «Η νέα δωρεά εντάσσεται στη στρατηγική συνεργασίας που έχει αναπτύξει το Υπουργείο με όλους τους φορείς της ναυτιλιακής κοινότητας, επ’ ωφελεία τόσο της ναυτικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης όσο και της ναυτεργασίας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΥΝΑ.

Σύμφωνα με τη σύμβαση δωρεάς, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αναλαμβάνει την πλήρη επισκευή και ανακαίνιση του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων της Α.Ε.Ν. Ύδρας, μέσω εκτεταμένων εργασιών όπως η επισκευή σκυροδεμάτων και στοιχείων φέροντος οργανισμού διοικητηρίου και κυρίως κτιρίου, η στεγανοποίηση δωμάτων, καθώς και η επισκευή και συντήρηση όλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Η  Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας είναι από τις πλέον ιστορικές σχολές του κόσμου. Ιδρύθηκε το 1749 ως Σχολείο του Αγίου Βασιλείου και μετά εξελίχθηκε στην «Ναυτική της Ύδρας Σχολή» με πρωτοβουλία της τότε Δημογεροντίας του νησιού. Αποτελεί την παλαιότερη σε λειτουργία σχολή στον κόσμο και το σημερινό κτίριο που στεγάζεται χτίστηκε κατά τη χρονική περίοδο 1780 με 1810.

Τα σχόλια είναι κλειστά.