Ειδησεογραφικό site

Με δανεικούς καθετήρες οι καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις στο Ιπποκράτειο

47

Με «δανεικούς» καθετήρες κεντρικών φλεβών διενεργήθηκαν τελικά τη Δευτέρα οι προγραμματισμένες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο της Αθήνας, Ιπποκράτειο. Το νοσοκομείο κατάφερε να εξασφαλίσει από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας τους ειδικούς καθετήρες, κατά την πρακτική που ακολουθείται σταθερά τους τελευταίους μήνες, δεσμευόμενο ότι θα τα επιστρέψει αμέσως μόλις τα προμηθευτεί.

Τη δική της εκδοχή για την έλλειψη σε  αναγκαία αναλώσιμα υλικά που παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας στο κεντρικό νοσοκομείο, και την οποία αποκάλυψε το protothema.gr, έδωσε  η διοικήτρια κυρία Μαρία Καρά.

«Η Διοίκηση του ΓΝΑ «Ιπποκράτειο», κατόπιν δημοσιευμάτων για υποτιθέμενη αναβολή χειρουργικών επεμβάσεων, σήμερα, λόγω έλλειψης καθετήρων, διευκρινίζει ότι κανένα προγραμματισμένο χειρουργείο δεν αναβλήθηκε» αναφέρει σε επιστολή της, παραλείποντας ωστόσο να προσθέσει ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις ήταν στον…αέρα επί ώρες και πως πραγματοποιήθηκαν επειδή βρέθηκαν τα αναλώσιμα από άλλα νοσοκομεία.

Η κυρία Καρά ισχυρίζεται ότι «το Νοσοκομείο διαθέτει επαρκές απόθεμα των εν λόγω καθετήρων (τριών αυλών)», ωστόσο η πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην προμήθεια, παραγγελία και παραλαβή των υλικών είναι τελείως διαφορετική. Η προμηθεύτρια εταιρία  «Νοσοκομειακή Γραμμή ΑΕ» που έχει αναλάβει να δίνει στο Ιπποκράτειο καθετήρες ενημέρωσε αρμοδίως το νοσοκομείο ήδη από την περασμένη εβδομάδα ότι δεν έχει υλικά να τους προμηθεύσει και επιπλέον ότι δεν είναι υποχρεωμένη εκ της συμβάσεώς της να διατηρεί στοκ υλικών.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.