Ειδησεογραφικό site

Με απόλυτη ομοφωνία εγκρίθηκε η τοποθέτηση Αβραμόπουλου

291

Με απόλυτη ομοφωνία από όλα τα κόμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εγκρίθηκε από την Επιτροπή LIBE για τις Κοινωνικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνης και τις Εσωτερικές Υποθέσεις η υποψηφιότητα του νέου Επιτρόπου, του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αβραμόπουλος πέρασε πρώτα την αυστηρή δοκιμασίας της ακροάσεως από την επιτροπή απαντώντας σε 37 δύσκολες ερώτησεις κατά τρόπο που εξασφάλισε την εκλογή του.

Σύμφωνα με την επιστολή αξιολόγησης και έγκρισης του νέου Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, την οποία έστειλε ο πρόεδρος της LIBE Κλωντ Μοράες στον επικεφαλής των Προέδρων Επιτροπών κ. Γιέρζι Μπούζεκ, ο κ. Αβραμόπουλος «επιδεικνύει την ικανότητα να γίνει μέλος του Σώματος των Επιτρόπων και διαθέτει όλα αυτά τα προσόντα που χρειάζονται για την εκτέλεση των ειδικών καθηκόντων που του ανατίθενται».

Ο κ. Μοράες επισημαίνει μάλιστα ότι ο νέος Έλληνας επίτροπος «έδειξε αφοσίωση, γνώση και διαθέτει ευρωπαϊκά διαπιστευτήρια», στοιχεία τα οποία επιβεβαιώθηκαν από την ομόφωνη εκλογή του.

Τα μέλη της Επιτροπής LIBE επέδειξαν ιδιαίτερη σημασία στην διάθεση που επέδειξε ο κ. Αβραμόπουλος προκειμένου να συνεργαστεί στενά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με εμπιστοσύνη και αμοιβαίο σεβασμό ώστε να οικοδομηθεί συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων μερών. Στις επισημάνσεις που έκανε ο κ. Μοράες σημειώνει ότι ο Έλληνας Επίτροπος είναι ένα πεπειραμένο στέλεχος με ισχυρές πολιτικές ικανότητες και γνώση των νέων καθηκόντων του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.