Ειδησεογραφικό site

Μεϊμαράκης: Θα απευθυνθούμε σε όλα τα κόμματα για σχηματισμό κυβέρνησης

161

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συζήτηση με νέες και νέους στο Γκάζι το απόγευμα, τους είπε ότι αυτό που απαιτείται είναι «να χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας».

«Δεν μπορεί να διχαζόμαστε άλλο, να μιλάμε συνέχεια για το παλιό και το νέο. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο», τόνισε και τους ζήτησε να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία την Κυριακή.

«Η αποχή δεν είναι λύση. Η συμμετοχή δια της ψήφου μπορεί να φέρει αλλαγή προς το καλύτερο. Σας προτρέπω να βρείτε τους φίλους της ηλικίας σας και να τους πείσετε να ψηφίσουν», τους είπε και τόνισε πως δεν γίνεται να πάμε μπροστά τη χώρα αν δεν συμφωνήσουμε σε ένα μίνιμουμ αξιών και αρχών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι υπάρχουν μύθοι της αριστεράς καθώς ανέφερε, έχει αποδειχτεί στην πράξη πως σε αριστερά καθεστώτα εκείνοι που επλήγησαν περισσότερο ήταν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

«Μεγάλος αριστερός μύθος η δωρεάν παιδεία στην ανώτατη εκπαίδευση», συνέχισε και εξήγησε ότι ο ίδιος είναι φανατικός υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Αποδεικνύεται και σήμερα ότι με 7 μήνες αριστερής διακυβέρνησης οι αδύναμες κοινωνικά ομάδες επλήγησαν περισσότερο», σημείωσε.

Ξεκαθάρισε επιπλέον ότι θα καταργήσει τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν θα δώσει ψεύτικες υποσχέσεις.

«Τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα. Χρειάζεται να αφιερώσετε παραπάνω χρόνο στην εργασία και στο διάβασμα για να ζήσετε μετά καλύτερα και αυτό μπορώ να σας το εγγυηθώ», επισήμανε.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης με τους νέους και μιλώντας για την οικονομία ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε έκτακτο κακό γεγονός τα capital controls επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είπε ότι προστέθηκαν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας στα ήδη υπάρχοντα και «θα πάρει καιρό να ομαλοποιηθεί αυτή η κατάσταση».

Σημείωσε επ’ αυτού ότι με την υπογραφή της συμφωνίας κάπως απομακρύνθηκε ο κίνδυνος του grexit αλλά δεν έχουμε ξεφύγει τελείως καθώς, είπε, οι αγορές περιμένουν να δουν την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος είναι υπέρ της σύστασης ενός υπουργείου Νέας Γενιάς με όλες τις αρμοδιότητες αντί να υπάρχουν συναρμοδιότητες σε διάφορα υπουργεία.

«Σημασία δεν έχει αν έχει μικρό ή μεγάλο υπουργικό συμβούλιο αλλά να είναι αποτελεσματικό. Με ενδιαφέρει να γίνεται η δουλειά όπως πρέπει. Και αν κρίνω ότι πρέπει να γίνει υπουργείο Νέας Γενιάς, ναι, θα γίνει με υπουργό νέο άνθρωπο», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις κινήσεις του στην περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, είπε ότι θα απευθυνθεί σε όλα τα κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, συνεννόησης και εθνικής ευθύνης.

«Απ’ ότι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τσίπρα δεν θα μετέχει και ενώ συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ, λέει ότι η συνεργασία με τη ΝΔ είναι παρά φύση», πρόσθεσε.

Για την ανεργία ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

«’Αλλος τρόπος για να μειώσεις την ανεργία από το να υπάρξουν επενδύσεις δεν υπάρχει», εξήγησε τονίζοντας την ανάγκη σταθερού φορολογικού πλαισίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.