Ειδησεογραφικό site

Πήγε τελικά στον Εισαγγελέα ο Καμμένος μετά από προτροπή της γυναίκας του

43

Προσήλθε τελικώς στο γραφείο του εισαγγελέα ο Πάνος Καμμένος για να καταθέσει κι αυτός για την υπόθεση που έχει προκύψει μετά τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη ότι επιχειρήθηκε να εξαγοραστεί για να ψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Λίγα λεπτά μετά τις 12 το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε στο Εφετείο ενώ λίγο μετά τη μία αποχώρησε.

Κατά πληροφορίες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Καμμένου, μετά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια, ο εισαγγελέας του έθεσε δύο ερωτήσεις:

Ποιές είναι οι σχέσεις του Γιώργου Αποστολόπουλου με τον κ. Καμμένου

Ποιές είναι οι σχέσεις του κ. Αποστολόπουλου με τους ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμμένος, γέλασε, χλεύασε τον κ. Αποστολόπουλο και είπε ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία.

Σάλος με την εσπευσμένη κλήση Καμμένου στα δικαστήρια

Το πρωί της Κυριακής έγινε γνωστό ότι κ. Καμμένος ζήτησε να αλλάξει το προκαθορισμένο ραντεβού του με τον Εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, και αποφασίστηκε να καταθέσει αύριο, Δευτέρα. Ομως, τελικά εμφανίστηκε σήμερα στην Εισαγγελία, έξαλλος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο κ. Καμμένος, μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε ότι από χθες είχε ενημερώσει ότι δεν μπορεί να έρθει, αλλά σήμερα το πρωί του τηλεφώνησε η σύζυγος και συνήγορος του, Ελενα Τζούλη και του ανέφερε ότι αν δεν εμφανιζόταν για να καταθέσει σήμερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος θα έκλεινε τη δικογραφία.

«Είμαι εδώ για να καταθέσω», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι έφτασε εκεί… άρον άρον. «Χθες επικοινώνησε μαζί μου ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ, Παναγιώτης Στάθης και μου διαβίβασε την επιθυμία του εισαγγελέα να καταθέσω. Του είπα ότι δεν μπορώ, γιατί έρχεται ο γιος μου από τις ΗΠΑ και τον παρακάλεσα να καταθέσω τη Δευτέρα», είπε ο κ. Καμμένος.

Συνέχισε αναφέροντας ότι η συνήγορός του τον ειδοποίησε ότι ο κ. Ντογιάκος θέλει να καταθέσει σήμερα, αλλιώς θα έκλεινε την υπόθεση. «Υπάρχει μεθόδευση», σχολίασε ο κ. Καμμένος, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. «Παράλληλα χθες υπήρξε διαρροή ότι το υλικό που είναι στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι μονταρισμένο. Ο κ. Κικίλιας και ο διευθυντής των εγκληματολογικών με ενημερώνουν ότι το υλικό το κρατά ο κ. Ντογιάκος στο συρτάρι του. Αν αληθεύει, πρόκειται για προσπάθεια συγκάλυψης», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και τόνισε ότι το επίμαχο υλικό, από τις συνομιλίες του κ. Χαϊκάλη με τον Γιώργο Αποστολόπουλο- τον οποίο έχει κατονομάσει ο βουλευτής ως τον άνθρωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει- δεν έχει πάει ακόμη στα εγκληματολογικά, όπου δεν έχουν κάτι παραπάνω από το μικρό τμήμα του, το μονταρισμένο, που διέρρευσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Τι απάντησε στον εισαγγελέα

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καμμένος εξερχόμενος, ο εισαγγελέας του ζήτησε διευκρινιστικές απαντήσεις για τη γνωριμία και τη σχέση του με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, αλλά και για τη σχέση του τελευταίου με το κόμμα. Αμέσως μετά ξεκίνησε η συμπληρωματική κατάθεση του κ. Χαϊκάλη για την υπόθεση που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό τα τελευταία 24ωρα.

Δυσφορία των εισαγγελικών αρχών

Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου στον κ. Καμμένο είχε ζητηθεί, μετά την χθεσινή κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου, να προσέλθει πρώτος σήμερα στον κ. Παναγιωτόπουλο προκειμένου να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του και να ακολουθήσει η συμπληρωματική κατάθεση του κ. Χαϊκάλη.

Μετά την κατάθεση του βουλευτή για την υπόθεση των καταγγελιών του σε βάρος του κ. Αποστολόπουλου αλλά και των ισχυρισμών του δεύτερου σε βάρος του κ. Χαϊκάλη είναι πιθανή κατ’αντιπαράσταση εξέταση των δύο ενώπιον του Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στην κατάθεση του ο κ. Αποστολόπουλος – που κλήθηκε με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη κακουργήματος- φέρεται να υποστήριξε στον Εισαγγελέα ότι ο βουλευτής ήταν αυτός που του ζήτησε ανταλλάγματα για να ψηφίσει πρόεδρο Δημοκρατίας και επίσης πως έχει στη διάθεση του αδιάσειστα στοιχεία για αυτό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει καταγράψει τις επίμαχες συναντήσεις.

Φέρεται επίσης να ισχυρίζεται πως επρόκειτο να καταγγείλει τον βουλευτή και να καταδείξει στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, του οποίου ήταν σύμβουλος ως την ‘Ανοιξη του 2013, ότι ο βουλευτή του ήταν «ηθικά ευάλωτος και ανέντιμος».

Στο πλαίσιο της έρευνας πάντως, που στόχος της Εισαγγελίας είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό λόγω της σοβαρότητας του αντικειμένου της, ο Εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ως προς την ποινική αξιολόγηση των εμπλεκομένων προσώπων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.