Ειδησεογραφικό site

Μεγάλο ενδιαφέρον της ιταλικής Edison για την ελληνική αγορά ενέργειας

64

Μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά ενέργειας έδειξε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Edison Ρομπέρτο Πότι, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα χρειάζεται να εκμεταλλευτεί  όλες τις ευκαιρίες και να γίνει ενεργειακός κόμβος της Ευρώπης, ενώ δήλωσε ότι σχετικά με το θέμα των αγωγών «θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να γίνει κόμβος στην Ευρώπη».

Υποστήριξε δε ότι «θέλουμε να είμαστε ένας βασικός παίκτης στην αγορά ενέργειας» και υπογράμμισε ότι  στοχεύουμε να επεκταθούμε. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι επιθυμούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να υλοποιήσει τους ενεργειακούς και γεωπολιτικούς στόχους. «Η συμμετοχή μας στην Ελλάδα είναι σημαντική. Θέλουμε να διευρύνουμε την παρουσία μας και στην εκμετάλλευση  και άλλων συμβατικών καυσίμων για την παραγωγή ενέργειας».

Όμως, ζήτησε μία αγορά ανοιχτή υπέρ του ανταγωνισμού, με ισορροπημένη εισροή των παικτών και προειδοποίησε ότι οι αναταράξεις στην αγορά δεν μπορούν να προσελκύσουν νέους παίκτες. «Είμαστε αισιόδοξοι για την συνεισφορά της Ελλάδας στον τομέα αυτό και στην ολοκλήρωση των φιλόδοξων σχεδίων. Θα στηρίξουμε τους Έλληνες εταίρους μας και τον ενεργειακό τομέα της Ελλάδος και να πραγματοποιήσει όλα τα σχέδια της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «θα πρέπει να έχουμε μία ενιαία εσωτερική αγορά ενέργειας η οποία θα είναι επαρκής για τους πολίτες και τις υπηρεσίες. Χωρίς όμως μία εύρωστη εσωτερική αγορά, το κόστος δεν θα είναι ικανό για τους καταναλωτές, θα πρέπει να είναι η αγορά απελευθερωμένη από τις αναταράξεις και είναι σημαντική η υλοποίηση του τρίτου πακέτου ενέργειας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.