Ειδησεογραφικό site

Τέσσερα γκαζάκια «δείχνουν» εμπρησμό – Στάχτες έγινε το Θέατρο Ρεματιάς

50

Τουλάχιστον τέσσερα γκαζάκια βρήκε και φωτογράφισε το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Θέατρο Ρεματιάς, στο Πολύδροσο, που έγινε στάχτες από φωτιά που ξέσπασε στις 13:55 το μεσημέρι της Δευτέρας και περίπου μία ώρα μετά τέθηκε υπό έλεγχο.

Πολίτες, μιλώντας στο protothema.gr, υποστήριξαν πως είδαν δύο νεαρούς με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους να φεύγουν τρέχοντας, λίγα λεπτά πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στο σημείο.

Για εμπρησμό έκανε λόγο και ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως οι έρευνες του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Όταν πυκνός καπνός άρχισε να σκεπάζει την περιοχή γύρω από το θέατρο, οι κάτοικοι  κινητοποιήθηκαν αμέσως για να σβήσουν τη φωτιά, αρπάζοντας τις μάνικες που βρίσκονταν κοντά στο θέατρο, αφού οι φλόγες βρίσκονταν σε αρκετά κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους.

Όπως κατήγγειλαν στο protothema.gr, η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με καθυστέρηση. Ο περιφερειάρχης πυροσβεστικής Αττικής, Θανάσης Σερεντέλλος, εντούτοις, τόνισε πως η Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 13:54 για την πυρκαγιά, σημειώνοντας ότι αμέσως μόλις οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, είδαν να καίγεται μέρος του θεάτρου και μάλιστα έδρασαν πολύ γρήγορα.

Υπό έλεγχο η φωτιά

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 13:55 το μεσημέρι της Δευτέρας στη Ρεματιά Χαλανδρίου και είχε ως αποτέλεσμα να γίνει στάχτες το Θέατρο Ρεματιάς, στο Πολύδροσο.

Οι κάτοικοι  της περιοχής κινητοποιήθηκαν αμέσως για να σβήσουν τη φωτιά, αρπάζοντας τις μάνικες που βρίσκονταν κοντά στο θέατρο, αφού οι φλόγες βρίσκονταν σε αρκετά κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με καθυστέρηση, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στον δήμο καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν είχε καθαρίσει τον χώρο από ξερά χόρτα και τα διάφορα απορρίμματα.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, έκανε λόγο για «στοχευμένη ενέργεια», ενώ μίλησε για πόλεμο που -όπως είπε- γίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου στον Δήμο Χαλανδρίου.

«Συνεχίζεται ο πόλεμος που γίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου στον Δήμο Χαλανδρίου και δυστυχώς το τίμημα αυτό το πλήρωσε αυτό το “κόσμημα” που έχουμε στην πόλη μας,το θέατρο Ρεματίας, για το οποίο δίνουμε μια πραγματική μάχη με την αδειοδότησή του, για να πετύχουμε την παραμονή του σε αυτόν τον χώρο που υπάρχει ήδη από το 1981»,είπε και πρόσθεσε: «Αμυνόμαστε λυσσασμένοι απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο που δεχόμαστε, ώστε να μην αδειοδοτηθεί αυτός ο χώρος και να πάψει να υπάρχει. Αυτοί λοιπόν που πήγαν και έκαναν αυτή την αθλιότητα σήμερα να ξέρουν καλά ότι το θέατρο θα υπάρξει και θα ξαναλειτουργήσει καλύτερα από ότι ήταν ποτέ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από ένα μήνα το θέατρο είχε γίνει στόχος δολιοφθοράς από από αγνώστους οι οποίοι είχαν κλέψει, μεταξύ άλλων, εξοπλισμό και καλώδια ηλεκτρισμούν τα οποία ήταν απαραίτητα για τη λειτουργιά του θεάτρου.

Κάτοικος της περιοχής καταγγέλλει ελλείψεις από την πλευρά του Δήμου

Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης πυροσβεστικής Αττικής είπε πως η Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 13:54 για την πυρκαγιά και ότι αμέσως μόλις οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο είδαν να καίγεται μέρος του θεάτρου και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς ανέφερε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσει κάποιος για αυτά, σημειώνοντας ότι δεν είναι γνωστό αν η φωτιά ξεκίνησε από το θέατρο.

Σημειώνεται πως για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν στην περιοχή και επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα.

Οι άντρες της Πυροσβεστικής παραμένουν, πάντως, στη Ρεματιά,ενώ η ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή παραμένει αποπνικτική και οι κάτοικοι αναστατωμένοι.

Ο Ο περιφερειάρχης πυροσβεστικής Αττικής κ. Σερεντέλος

Οι φωτογραφίες μέσω Twitter από τον δημοσιογράφο Κώστα Γιαννακίδη είναι ενδεικτικές της κατάστασης στην περιοχή.

Φωτό: @kgiannakidis

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.