Ειδησεογραφικό site

Μείωση των χρεώσεων στις συναλλαγές με τις τράπεζες προανήγγειλε η Κατσέλη

24

Τη μείωση των χρεώσεων και των προμηθειών στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τις τράπεζες, προανήγγειλε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης για το ελληνικό εμπόριο.

Η κ. Κατσέλη εξέφρασε την αισιοδοξία της για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ εκτίμησε ότι το επόμενο βήμα είναι η ομαλοποίηση των μεθόδων χρηματοδότησης από την ΕΚΤ και η άρση των περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων το α’ τρίμηνο του 2016.

Αναφορά έκανε και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, χαρακτηρίζοντάς τα «βραχνά των τραπεζών», ενώ δήλωσε ότι αναμένει την επίσημη πρόταση της κυβέρνησης.

Η επικεφαλής της ΕΕΤ έκανε ειδική μνεία και στα χρηματοδοτικά εργαλεία, το οποίο θα πρέπει να στηρίξουν κυρίως τις μικρομεσαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Στην ίδια εκδήλωση, το παρών έδωσε και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, διαμηνύοντας ότι η κρίση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως κανονικότητα, ούτε ως μονόδρομος, ενώ πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη λιτότητα και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων».

«Δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε την υπογραφή ενός μνημονίου με αντίθετες όψεις από την πολιτική μας ιδεολογία, στόχος όμως είναι οι πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.