Ειδησεογραφικό site

«Μαύρη τρύπα» 500.000 ευρώ στα πόθεν έσχες του Γιάννη Ανθόπουλου

68

Κατώτερα των προσδοκιών είναι τα αποτελέσματα του αναδρομικού ελέγχου στα πόθεν έσχες πεντακοσίων περίπου προσώπων που διαχειρίστηκαν θέσεις εξουσίας (πρωθυπουργοί, υπουργοί κ.α.) από το 1974 εως το 2012 καθώς οι ελεγκτές εντόπισαν μόνο μια περίπτωση καραμπινάτης φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον έλεγχο, που διήρκησε περίπου δυόμιση χρόνια και κόστισε 800.000 ευρώ, πιάστηκε στην «τσιμπίδα» μόνο ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Ανθόπουλος, που θήτευσε στο υπουργείο Παιδείας επι κυβέρνησης Κώστα Σημίτη, ο οποίος όμως ήδη διώκεται από την δικαιοσύνη για το αδίκημα της τοκογλυφίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι ορκωτοί λογιστές στα μέλη της Επιτροπής Πόθεν Εσχες της Βουλής, εντοπίστηκαν 35 τραπεζικοί λογαριασμοί του κ. Ανθόπουλου οι οποίοι την περίοδο 2001 – 2006 δέχθηκαν ανώνυμες καταθέσεις συνολικού ύψους περίπου 500.000 ευρώ που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα.

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να στείλουν άμεσα το ειδικό πόρισμα των ορκωτών λογιστών στην Δικαιοσύνη προκειμένου να το λάβει υπόψη της στην ποινική διαδικασία που «τρέχει» ήδη για τον πρώην υφυπουργό.

Πέραν αυτών και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ελεγκτές εντόπισαν επιπλέον 24 περιπτώσεις για τις οποίες όμως τα ποσά που δεν δικαιολογούνται φαίνεται να μην είναι μεγάλα. Ωστόσο, η Επιτροπή πιθανότατα θα ζητήσει περαιτέρω εξηγήσεις από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.