Ειδησεογραφικό site

«Μαχαιριές» Μεϊμαράκη μετά τα… χαμόγελα – «Ο Τσίπρας είναι άσχετος και επικίνδυνος»

46

 

Μπορεί το πρωί της Τετάρτης στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε μία ένδειξη κρητικής φιλοξενίας, να έσπευσε για τετ-α-τετ με τον Αλέξη Τσίπρα, που αναχωρούσε από την δική του περιοδεία, το βράδυ όμως από την κεντρική του ομιλία στο Ηράκλειο, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον του χαρακτηρίζοντάς τον “άσχετο και επικίνδυνο για να παραμείνει πρωθυπουργός και μετά τις 20 Σεπτεμβρίου”.

Ο κ. Μεϊμαράκης παίζοντας και το χαρτί της καταγωγής, ζήτησε ισχυρή εντολή για να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και Ηρακλειώτη πρωθυπουργό για πρώτη φορά μετά το 1993. Απευθυνόμενος στους πολίτες του Ηρακλείου ανέφερε χαρακτηριστικά “… τώρα θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και θα έχουν Πρωθυπουργό Ηρακλειώτη, Κρητικό, που μετά το ’93 η Κρήτη δεν είχε Πρωθυπουργό”. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στο νομό Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανεβάζει τους τόνους βάλλοντας εναντίον του κ. Τσίπρα στον οποίο καταλογίζει από τη μία αναξιοπιστία και παραπλάνηση των ψηφοφόρων και  από την άλλη αναποτελεσματικότητα. Καλεί δε ευθέως τους ψηφοφόρους να αναλογιστούν γιατί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και να αλλάξουν την ψήφο τους στις 20 Σεπτεμβρίου:
“Σήμερα, όμως, που πάνε στις κάλπες οι πολίτες, πρέπει να συγκρίνουν τις υποσχέσεις του Τσίπρα, για τις οποίες τον ψήφισαν, με τα αποτελέσματα και τα πεπραγμένα επτά μηνών διακυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου, για να μην τον ξεχνάμε κι αυτόν” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολούθως θύμισε μία σειρά υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα που είχε δώσει στο Ηράκλειο: Εδώ, λοιπόν, είχε πει τα πιο χοντρά ψέματα.

Εδώ υποσχόταν κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και  αφορολόγητο 12.000 ευρώ. Υποσχόταν επαναφορά της 13ης σύνταξης. Και όχι μόνο δεν έφερε τη 13η σύνταξη, έκοψε τώρα 2% τις κύριες συντάξεις και 6% τις επικουρικές. Υποσχόταν τη δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού, για μικροεπαγγελματίες και αγρότες. Υποσχόταν πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα το ζούμε. Το αποτέλεσμα το ξέρουμε αυτή τη στιγμή. Ποιο είναι; Το αφορολόγητο δεν αυξήθηκε.Ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργήθηκε.

Η 13η σύνταξη δε δόθηκε. Η τράπεζα ειδικού σκοπού για τους αγρότες δε δημιουργήθηκε”.
Ειδική αναφορά έκανε στην απόφαση του πρώην πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα και τις συνέπειες που είχε: “Έκλεισαν για αρκετό καιρό οι Τράπεζες. Έβαλαν capital controls. Ταλαιπώρησαν τον κόσμο. Χρέωσαν τους Έλληνες δεκάδες δισεκατομμύρια. Τους ρωτούμε και περιμένουμε μια απάντηση: Πόσο θα στοιχίσει τελικά η κατάρρευση των τραπεζών στους φορολογουμένους; Πόσες επιχειρήσεις οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο;

Ο κ. Τσίπρας ήξερε ή δεν ήξερε τι θα γίνει όταν αποφάσιζε το δημοψήφισμα;
Εάν ήξερε, γιατί τόλμησε τέτοια καταστροφή, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν τα capital controls;” Κλείνοντας αναρωτήθηκε:  “Είναι τόσο άσχετος; Γιατί αν είναι άσχετος, είναι και επικίνδυνος, και δεν πρέπει να παραμείνει Πρωθυπουργός μετά τις 20 Σεπτέμβρη”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.