Ειδησεογραφικό site

Μας ψεκάζουν για συγκεκριμένους λόγους, επιμένει πολιτεύτρια των ΑΝΕΛ που «κόπηκε» από τον ΕΦΕΤ

27

“Κάποιοι υποτιμούν το έργο μου και την επιστημονική μου ιδιότητα. Γι’ αυτό έκρινα σωστό να αποσύρω την υποψηφιότητα μου για τη θέση της αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ. Νιώθω αδικημένη. Εάν σήμερα γίνονται τέτοιου είδους σκευωρίες, αργότερα τι παγίδες θα μου έστηναν;”

Με αυτά τα λόγια η κυρία Φωτεινή Αθανασοπούλου μέσω του  protothema.gr αναφέρεται στους λόγους που την οδήγησαν στο να αποσύρει την υποψηφιότητα της από τον ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με την ίδια, δυο είναι οι λόγοι που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι αντίστοιχα, στις καταγγελίες για την προτεινόμενη από την κυβέρνηση στη θέση της αντιπροεδρίας του ΕΦΕΤ, Φωτεινής Αθανασοπούλου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

“Αφενός, γίνεται προσπάθεια να “χτυπηθούν” οι ΑΝ.ΕΛ που είναι συγκυβέρνηση και αφετέρου, δέχομαι “χτυπήματα” μέσα από τον ΕΦΕΤ. Έχω αδικηθεί. Εγώ είχα την εντύπωση ότι θα κρινόμουν για το έργο μου. Δεν φαντάστηκα ότι έχοντας και εγώ τις απορίες που έχει ο ελληνικός λαός, θα δεχόμουν τέτοιου είδους επίθεση. Το ότι μίλησα για ψεκασμούς, δεν σημαίνει ότι διαφωνώ με αυτά που λέει ο ΕΦΕΤ. Όταν όμως υπάρχουν επιστήμονες-καθηγητές και συνέδρια του ΟΗΕ που ασχολούνται πάνω σε αυτό το πράγμα, τότε ποια είμαι εγώ και οποιοσδήποτε άλλος που να τα αμφισβητήσει.”

Όπως υποστηρίζει η ίδια, “μας ψεκάζουν για συγκεκριμένους λόγους. Όπως για παράδειγμα, η ατμόσφαιρα ψεκάζεται για τα εντομοκτόνα, για την αλλαγή του κλίματος και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να το διερευνήσουμε, αλλά και για στρατιωτικούς λόγους. Δηλαδή, είναι κακό που θέλω να ξέρω τι τρώμε; Δεν οφείλω να γνωρίζω σε τι κόσμο μεγαλώνει το παιδί μου και υπό ποιες συνθήκες θα ζει μελλοντικά; Προβληματίζομαι ως απλό άτομο αλλά και ως επιστήμονας.

Προφανώς, για κάποιους, αυτές οι σκέψεις, δεν συμβαδίζουν με την υποψηφιότητα μου.”, δήλωσε στο protothema.gr η κυρία Αθανασοπούλου.

Όπως λέει η ίδια, έχει την αμέριστη συμπαράσταση του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ, καθώς 12.000 πολίτες την τίμησαν με την ψήφο τους.

“Δυστυχώς, ζούμε σε μια κοινωνία που εάν εκφράσουμε μια διαφορετική άποψη έστω και προς συζήτηση, τότε κρινόμαστε από αυτό και περιθωριοποιούμαστε. Χρησιμοποίησαν ακόμα και τα όσα συζητάω με τους φίλους μου στο fc, που όλοι οι χρήστες του fc γνωρίζουμε ότι κάποια από αυτά, είτε δεν ισχύουν είτε αγγίζουν τα όρια της πλάκας.”

Ακολουθεί η σημερινή δήλωση της κυρίας Φωτεινής Αθανασοπούλου προς τα ΜΜΕ

“Η αποσπασματική δημοσίευση αναρτήσεων από την προσωπική  μου σελίδα και η κρίση με τέτοια κριτήρια (κουτσομπολιού στο Facebook) για θέσεις επιστημονικές, όπως του ΕΦΕΤ, μόνο το επίπεδο της Βουλής ρίχνει  και θα πρέπει να ανησυχεί την κοινωνία…..όταν μάλιστα οι αναρτήσεις μου έγιναν σε προσωπική σελίδα -όχι πολιτική-, υποκλάπηκαν προσωπικές μου φωτογραφίες και όλα εκτός ενός από τα θέματα που παρουσιάζονται σαν αναρτήσεις μου δεν παρουσιάστηκαν καν μέσα στην επιτροπή, ούτε τέτοια συζήτηση έγινε… δόθηκαν στην δημοσιότητα με ύπουλο τρόπο σε διάλειμμα και με σκοπό τη δυσφήμιση μου. Αναρωτιέμαι ποιοι τελικά ωφελούνται από τη σημερινή φιέστα… Για τους αεροψεκασμούς έχει μιλήσει και ο κ. Ν. Κατσαρός, πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, με στοιχεία και πολλοί επιστημονικοί φορείς και επερωτήσεις έχουν γίνει από άλλα κόμματα εκτός ΑΝΕΛ….
Ο διατροφικός κώδικας έχει στοιχεία που πρέπει να ανησυχούν τους πολίτες και έχουν αναφερθεί πολλά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων και των επιστημονικών. Δεν βλέπω γιατί αυτά να καθορίζουν την κρίση μου στον ΕΦΕΤ, καθ’ όσον το βιογραφικό μου και οι διεθνείς διακρίσεις που έχω, υπερκάλυπταν τα προσόντα για τη θέση αυτή. Ως εκ τούτου, δεν υποτιμώ τον εαυτό μου και με αξιοπρέπεια, παραιτήθηκα. Γιατί απαξιώ να μπω σε διαδικασία αντιλόγου τέτοιας ποιότητας.
Λυπάμαι για το επίπεδο της σημερινής συνεδρίας
ΚΑΘ. ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΡΙΑ ¨Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΝΕΛΛ

Τα σχόλια είναι κλειστά.