Ειδησεογραφικό site

Μαρκογιαννάκης: Δεν παραγράφεται τίποτα με το κλείσιμο της Ολομέλειας – Θα γίνει έρευνα για τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών

67

Δεν παραγράφεται τίποτα με το κλείσιμο της ολομέλειας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, είπε πως η Βουλή συνήθως παρέτεινε τις εργασίες της μέχρι τον Σεπτέμβρη όταν υπήρχαν εκκρεμότητες με το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών. «Τέτοιες εκκρεμότητες εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχουν».

Όπως είπε οι καταγγελίες για παραγραφές είναι αόριστες, καθώς δεν έχει κατατεθεί καμιά πρόταση για σύσταση προανακριτικής ή εξεταστικής επιτροπής για κάποια υπόθεση στη Βουλή.

«Αν υπήρξε πρόθεση από κάποιο κόμμα να μαζέψει 30 υπογραφές και να συσταθεί προανακριτική, ναι πράγματι παραγράφεται, αλλά τέτοια πρόθεση δεν έχει καταγραφεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Πρόσθεσε επίσης, πως ακόμα και όταν οι εργασίες της ολομέλειας ολοκληρώνονταν τέλη Ιουνίου και πάλι υπήρχαν καταγγελίες, καθώς πρόκειται για μια «τακτική» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε επίσης, πως για το πότε θα κλείσει η ολομέλεια, δεν είναι αρμόδιος ο πρόεδρος και το προεδρείο της Βουλής καθώς «αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης και η οποία εκτιμά πότε το κυρίως σοβαρό νομοθετικό έργο έχει περάσει».

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα περάσουν νέα μέτρα από τα θερινά τμήματα, δήλωσε πως δεν το γνωρίζει και πως στην Ελλάδα γίνεται για το παραμικρό κουβέντα «χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος»

Δεν τιμούν τη δημοκρατία όσα έγιναν χθες στη Βουλή

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής για την άρση ασυλίας των προφυλακισθέντων της Χρυσής Αυγής, είπε πως έγιναν κάποια πράγματα που «δεν τιμούν τη δημοκρατία μας».

Επιβεβαίωσε ότι υπήρξε περιστατικό έντασης που αποφεύχθηκε «χάριν της παρέμβασης των ψυχραιμότερων» ενώ δήλωσε πως το «σκάσε ρε» του Νίκου Μιχαλολιάκου απευθυνόταν προς τον ίδιο, «θα ήταν άλλη η εξέλιξη της διαδικασίας».

Απάντησε στις κατηγορίες που εξαπέλυσε σε βάρος του ο Χρήστος Παππάς από το βήμα της Βουλής, λέγοντας πως δεν υπήρξε ποτέ ανεπάγγελτος, πως είναι δικηγόρος – ποινικολόγος, ο οποίος έχει σπουδάσει, έχει δώσει όρκο, σέβεται το δικαστήριο και δε συμμετέχει σε παραδικαστικά. «Τέτοιος είμαι εγώ», δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Υπάρχει δυνατότητα να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο αντιπρόεδρος της βουλής, τόνισε πως υπάρχει δυνατότητα να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία, καθώς μεταξύ των πρωταγωνιστών του επεισοδίου και των «τραμπουκισμών» στη Βουλή είναι άτομα που εργάζονται ως μετακλητοί υπάλληλοι της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Θα γίνει έρευνα για το περιστατικό και θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες, είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

«Αυτά που είδα από τη θέση του προεδρεύοντως στην Ολομέλεια εκείνη την ώρα ήταν ότι ήθελαν να μπουν μέσα, κραυγάζοντας… Αυτά τα πράγματα δεν θα μείνουν αναπάντητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.