Ειδησεογραφικό site

Μαξίμου: Ούτε κατά διάνοια δεν καταργείται η «Διαύγεια»

41

Δεν καταργείται «ούτε κατά διάνοια» η «Διαύγεια» ξεκαθαρίζουν για άλλη μία φορά κυβερνητικοί κύκλοι απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα και καλούν «ορισμένους» να μπουν «επιτέλους στον κόπο να διαβάσουν την επίμαχη τροπολογία».

Οι ίδιοι κύκλοι διαψεύδουν πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», η οποία όπως αναφέρουν «επιμένει ότι η κυβέρνηση «ξηλώνει» την «Διαύγεια».

Παράλληλα, ενημερώνουν για «μια ακόμα φορά» ότι:

1.Δεν καταργείται, ούτε κατά διάνοια, η «Διαύγεια», η οποία αποτελεί πολύτιμο εργαλείο διαφάνειας και ελέγχου των πράξεων της διοίκησης. Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να την αναπτύξει περαιτέρω.

2. Δεν καταργείται καμία υποχρέωση δημοσίευσης πράξεων δαπανών.

3. Με την επίμαχη τροπολογία επιχειρείται μια «τεχνικού τύπου» διευθέτηση για την διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας δαπανών συγκεκριμένου οικονομικού έτους, η πληρωμή των οποίων μετακυλύεται και διενεργείται σε βάρος των πιστώσεων του επόμενου οικονομικού έτους. Αυτό γίνεται για να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά.

4. Η καλύτερη, πάντως, κριτική είναι το… διάβασμα! Ας μπουν στον κόπο ορισμένοι, επιτέλους, να διαβάσουν την επίμαχη τροπολογία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.