Ειδησεογραφικό site

Μαλαισία: Τουλάχιστον 11 νεκρούς άφησε πίσω του ο σεισμός 6 Ρίχτερ

30

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οκτώ αγνοούνται μετά τον πρόσφατο σεισμό μεγέθους 6 βαθμών στο όρος Κινάμπαλου, στο Βόρνεο της Μαλαισίας, σύμφωνα με ανακοίνωση αξιωματούχου.

«Βρέθηκαν 11 πτώματα, δύο από τα οποία αναγνωρίστηκαν, ενώ οκτώ άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται», ανακοίνωσε μέσω Twitter ο υπουργός Τουρισμού της περιφέρειας Σαμπάχ, Μασίντι Μαντζούν, ο οποίος διευκρίνισε ότι αυτός ο πρώτος απολογισμός ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί.

Ο σεισμός σημειώθηκε νωρίς χθες το πρωί σε αυτή την ορεινή τουριστική περιοχή, συγκλονίζοντας μια πολύ μεγάλη περιοχή της Σαμπάχ στην οποία βρίσκεται το βουνό Κινάμπαλου (ύψος 4.095 μέτρα).

Ο σεισμός προκάλεσε κατολισθήσεις και την κατάρρευση μεγάλων βράχων στο βουνό, μία από τις υψηλότερες κορυφές της νοτιοανατολικής Ασίας, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους λάτρεις της ορεινής πεζοπορίας και από τις πιο πολυσύχναστες στην περιοχή.

Ο Μασίντι Μαντζούν είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι διασώθηκαν 137 πεζοπόροι που είχαν αποκλειστεί στο βουνό Κινάμπαλου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Kinabalu Today που επικαλείται διασώστες, οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονταν στο βουνό τη στιγμή του σεισμού ήταν Μαλαίσιοι. Πεζοπόροι από τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ, τις Φιλιππίνες, τη Βρετανία, την Ταϊλάνδη, την Τουρκία, την Κίνα και την Ιαπωνία βρίσκονταν επίσης στο βουνό.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του βρισκόταν 54 χλμ. από την Κότα Κινάμπαλου, πρωτεύουσα της Σαμπάχ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.