Ειδησεογραφικό site

Μήνυμα Τσίπρα για «όχι» στα τελεσίγραφα

31

Σύντομη ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συγκέντρωση των υποστηρικτών του «όχι» στην πλατεία Συντάγματος. Ο κ.Τσίπρας έστειλε μήνυμα ενότητας, καλώντας τους πολίτες να πουν όχι στα τελεσίγραφα και τον εκβιασμό ενώ πρόσθεσε ότι το διακύβευμα δεν είναι το να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη.

Με την φράση «Οι εκβιασμοί ηττήθηκαν, ο λαός θα γράψει ιστορία», ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας , απευθύνοντας χαιρετισμό σε χιλιάδες συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα, εξέφρασε την βεβαιότητά του για την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό , τονίζοντας «ό, τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, την Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα να χωρίσουμε».

Σήμερα δεν διαμαρτυρόμαστε σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία, η δημοκρατία είναι χαρά, είναι λύτρωση , είναι διέξοδος και σήμερα γιορτάζουμε την νίκη της δημοκρατίας, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως ό, τι και να ξημερώσει Δευτέρα, είμαστε νικητές. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το πάθος, την αγωνία για ζωή, ελπίδα. Σήμερα γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε τον φόβο και τους εκβιασμούς, είπε ο κ. Τσίπρας ενώ απευθυνόμενος προς τους εταίρους, είπε ότι η Ευρώπη των αξιών δεν έχει σχέση με τελεσίγραφα.

Τώρα, είπε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, όλος ο κόσμος έχει στραμμένα τα μάτια σε εσάς, εδώ στην πλατεία Συντάγματος. Στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία. Δίνουμε μια ευκαιρία στην δημοκρατία να επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε , είπε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας προφανώς σε δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων ο πρωθυπουργός είπε ότι την Κυριακή στέλνουμε όλοι μαζί μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, γιατί δεν αποφασίζουμε απλά να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, να είμαστε ίσοι. Κανένας, πρόσθεσε, δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα αποκόψει την Ελλάδα από τον φυσικό γεωγραφικό της χώρο. Η Ελλάδα ήταν είναι και θα παραμείνει η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, είπε ο πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στην συγκέντρωση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο λαός αψήφησε το κρεσέντο τρομοκρατίας των τελευταίων ημερών.

Ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε ότι ο λαός έχει πολλές φορές στην ιστορία του αποδείξει ότι ξέρει να επιστρέφει τα τελεσίγραφα, οι πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του τόπου ήταν οι σελίδες τόλμης και αρετής. Σας καλώ, είπε, να ξαναγράψουμε ιστορικές στιγμές ανάτασης και ελευθερίας, σας καλώ την Κυριακή να πείτε ξανά ένα μεγάλο και περήφανο όχι στα τελεσίγραφα να γυρίσετε την πλάτη σε αυτούς που σας τρομοκρατούν και την Δευτέρα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας, να πούμε και ένα απόλυτο όχι στον διχασμό.

Ότι αποφασίσουμε την Κυριακή, την Δευτέρα, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας, τόνισε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον ελληνικό λαό να παραμερίσει τις σειρήνες που οργιάζουν, τις σειρήνες της τρομοκρατίας και να αποφασίσει με ηρεμία και αποφασιστικότητα , «με το νου και την καρδιά», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας», είπε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι για έναν λαό που πολεμά με όπλο το δίκιο, θα νικήσει.

Η συγκέντρωση ήταν μεγάλη και συνοδεύτηκε από συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, την Ελένη Βιτάλη και άλλους καλλιτέχνες.

Το «παρών» έδωσε και αντιπροσωπεία των Podemos της Ισπανίας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Die Linke Γερμανίας, Γκρέγκορ Γκίζι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.