Ειδησεογραφικό site

Μήνυμα του Προέδρου στους Έλληνες του εξωτερικού για τις γιορτές – Η ελληνική κοινωνία έχει υπερβεί τα όρια αντοχής της

71

Η ελληνική κοινωνία έχει υπερβεί τα όρια αντοχής της, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε μήνυμά του προς τους Έλληνες του εξωτερικού με την ευκαιρία των εορτών.

Ο κ. Παπούλιας εκφράζει την αισιοδοξία του ότι με την συμβολή των ομογενών «θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία όλες τις μεγάλες επερχόμενες προκλήσεις και το 2015 θα αποδειχθεί μια χρονιά εθνικής ανάτασης».

Οπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «η χρονιά που πέρασε, το γνωρίζετε, ήταν μια ακόμη περίοδος σκληρής δοκιμασίας για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία, η οποία υπερβαίνοντας τα όρια αντοχής της, εξακολουθεί να προσπαθεί και να αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, για την επιστροφή της πατρίδας μας σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου».

«Χάρις στην προσπάθεια αυτή καθώς και με την πολύτιμη, όπως πάντοτε, δική σας συμβολή, σε πνεύμα εθνικής ενότητας και αλληλεγγύης, είμαι βέβαιος ότι θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία όλες τις μεγάλες επερχόμενες προκλήσεις και το 2015 θα αποδειχθεί μια χρονιά εθνικής ανάτασης», καταλήγει ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στους ομογενείς.

Διαβάστε το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στους Έλληνες του εξωτερικού με την ευκαιρία των εορτών:

«Αγαπητοί Ομογενείς,
Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, έχω τη χαρά να απευθυνθώ για μια ακόμη φορά σε όλους τους ομογενείς μας, τους Έλληνες της διασποράς που ζουν, δημιουργούν και διαπρέπουν στο εξωτερικό.
Η οργανωμένη παρουσία σας στις χώρες που ζείτε συμβάλλει τα μέγιστα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας, στην προώθηση των στόχων του Ελληνισμού, προωθώντας τα εθνικά μας δίκαια, συνεισφέροντας στην ανάδειξη της παιδείας, του πολιτισμού και της ιστορικής μας διαδρομής, αναδεικνύοντας τις αρετές μας.
Η χρονιά που πέρασε, το γνωρίζετε, ήταν μια ακόμη περίοδος σκληρής δοκιμασίας για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία, η οποία υπερβαίνοντας τα όρια αντοχής της, εξακολουθεί να προσπαθεί και να αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, για την επιστροφή της πατρίδας μας σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.
Χάρις στην προσπάθεια αυτή καθώς και με την πολύτιμη, όπως πάντοτε, δική σας συμβολή, σε πνεύμα εθνικής ενότητας και αλληλεγγύης, είμαι βέβαιος ότι θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία όλες τις μεγάλες επερχόμενες προκλήσεις και το 2015 θα αποδειχθεί μια χρονιά εθνικής ανάτασης.
Σας εύχομαι από καρδιάς Καλά Χριστούγεννα, υγεία και προσωπική ευτυχία για τη νέα χρονιά».

Τα σχόλια είναι κλειστά.