Ειδησεογραφικό site

Μήνυμα για διάλογο προς τις προοδευτικές δυνάμεις απευθύνει ο Παπανδρέου

39

Να αρθεί το αδιέξοδο σήμερα, πριν να είναι αργά, ζητεί με δήλωσή του ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας κυβέρνηση και εταίρους να εγκαταλείψουν εμμονές και αδιέξοδες κόκκινες γραμμές και να αποδεχτούν τα αυτονόητα.

Αναφερόμενος στους εταίρους, ο κ. Παπανδρέου τους καλεί να κατανοήσουν ότι οι θυσίες των Ελλήνων είναι χωρίς ιστορικό προηγούμενο, ενώ ζητεί από την κυβέρνηση να δεσμευτεί σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων, που να είναι απολύτως σαφές ότι απαντούν στις αιτίες των προβλημάτων που μας οδήγησαν στην κρίση.

Ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο για ευρύτατες συναινέσεις που πρέπει να υπάρξουν, για την στήριξη κρίσιμων αποφάσεων που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου, ενώ εκτιμά ότι γίνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο φανερό, ότι από το δημόσιο διάλογο απουσιάζει ο υπεύθυνος λόγος των πραγματικά προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, του πολιτικού φιλελευθερισμού, της πολιτικής οικολογίας.

Όπως διαπιστώνει ο τέως Πρωθυπουργός, οι ευθύνες βαραίνουν πρωτίστως, δυνάμεις του προοδευτικού χώρου που με την ανεύθυνη, όπως τη χαρακτηρίζει, στάση τους ανέτρεψαν μια προοδευτική κυβέρνηση, επιφέροντας βαρύ πλήγμα στην προοδευτική παράταξη.

Συνεχίζοντας, ο κ. Παπανδρέου εκφράζει τις ευχές του για καλή επιτυχία στη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον νέο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, ωστόσο επισημαίνει ότι ο προοδευτικός χώρος παραμένει κατακερματισμένος και χωρίς τη δυνατότητα μιας δυναμικής παρέμβασης.

Παράλληλα, τονίζει ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αλλά και εκείνος προσωπικά εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συμβάλλουν στην ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων.

«Πριν από λίγες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη και την απολύτως δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα, απηύθυνα από το Πουατιέ της Γαλλίας, όπου συμμετείχα στο Συνέδριο του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, μήνυμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, για έναν ειλικρινή αδιαμεσολάβητο διάλογο, με μια και μόνη προϋπόθεση: πρόταγμα και εγγύηση να αποτελέσουν οι αρχές και οι αξίες μας» υπογραμμίζει ο κ. Παπανδρέου.

«Ο ουσιαστικός διάλογος για την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων, δεν επιτρέπει συμφωνίες κορυφής, τεχνητές συγκολλήσεις ή συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι ερήμην των προοδευτικών Ελλήνων», συμπληρώνει.

«Με αυτά τα δεδομένα καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες, κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, τους νέους μας, να πάρουν στα χέρια τους το ιστορικό χρέος που έχουμε καθήκον να αναλάβουμε και να ανοίξουμε το δρόμο για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας ικανής να διαμορφώσει και να καταθέσει μια νέα, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα και η Ευρώπη», συνεχίζει ο κ. Παπανδρέου.

«Προσωπικά, δεσμεύομαι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση και να εγγυηθώ, όπως έκανα πάντα, ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες θα τηρηθούν», καταλήγει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.