Ειδησεογραφικό site

Μέσα σε ένα μήνα ο Κατρούγκαλος θα επαναπροσλάβει εως 3.500 απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους

33

Tην άμεση επαναπρόσληψη, μέσα σε ένα μήνα, 2.500 έως 3.500 δημοσίων υπάλληλων που απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο λόγω διαθεσιμότητας προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Οι απολυμένοι είναι κυρίως καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων.

Ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για επαναπροσλήψεις, αλλά για ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων.

Στην ερώτηση για το πού θα βρεθούν τα χρήματα προκειμένου να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε πως ο προϋπολογισμός ήδη προβλέπει 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015, και επομένως τα κονδύλια θα εξευρεθούν με την πραγματοποίηση λιγότερων νέων προσλήψεων.

Πάντως στους 2.500 με 3.500 δημόσιους υπαλλήλους που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους δεν περιλαμβάνονται οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως και αυτοί θα επαναπροσληφθούν, όμως δεν είναι ζήτημα της δικής του αρμοδιότητας.

Επίσης, σε άλλη του συνέντευξη στην τηλεόραση ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε στην αξιολόγηση λέγοντας: «Θέλουμε αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα απολύει, θα βοηθά όσους έχουν ανάγκη, θα τους ακούει».

Τα σχόλια είναι κλειστά.