Ειδησεογραφικό site

Μέρκελ: Να ανάλαβει και η Ελλάδα τις ευθύνες της για την προστασία των συνόρων της ΕΕ

22

Μήνυμα στην Ελλάδα ότι πρέπει και αυτή να αναλάβει τις ευθύνες της σε ό,τι αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε η Άνγκελα Μέρκελ.

«Όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να συμμετάσχουν στην υποδοχή προσφύγων. Αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο της Γερμανίας, αλλά όλων των κρατών-μελών. Σε αυτή την αποστολή ανήκει και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ- και η προστασία (της περιοχής) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή σήμερα δεν είναι εξασφαλισμένη» δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Παράλληλα ζήτησε την εντατικοποίηση του διαλόγου με την Τουρκία και επανέλαβε ότι στη Γερμανία μπορούν να μείνουν μόνο οι μετανάστες που έχουν ανάγκη προστασίας, επειδή προσπαθούν, για παράδειγμα, να ξεφύγουν από πόλεμο ή πολιτικές διώξεις.

«Εκείνοι που δεν έχουν ανάγκη προστασίας, εκείνοι που έρχονται για οικονομικούς λόγους -όσο κατανοητοί και αν είναι αυτοί- δεν μπορούν να έχουν προοπτική να μείνουν σε εμάς. Και πρέπει να το πούμε καθαρά αν δεν μπορούμε να αναλάβουμε την απαραίτητη προστασία όσων το χρειάζονται» είπε για το συγκεκριμένο θέμα η κυρία Μέρκελ.

Και κατέληξε στην παρέμβασή της για το μεταναστευτικό ότι «η Γερμανία έκανε το σωστό και ανέλαβε την ευθύνη της» απαντώντας έτσι στα όσα υποστηρίζουν οι Χριστιανοκοινωνιστές εταίροι της που την κατηγορούν για αφελή και επικίνδυνη στρατηγική μετά την απόφασή της να αναστείλει τη σύνθηκη Δουβλίνο 2.

Τα σχόλια είναι κλειστά.