Ειδησεογραφικό site

Μέρκελ: Οι συνομιλίες απέχουν πολύ από τη συμφωνία

30

Δεν φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, σχετικά με την συμφωνία μεταρρυθμίσεων έναντι ρευστότητας, αναφέρει η Γερμανίδα Καγκελάριος σε δηλώσεις της σε συνέντευξη Τύπου στο Μέζεμπεργκ του Βερολίνο.

«Οι συνομιλίες βρίσκονται μακριά από την επίτευξη συμφωνίας», σημείωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό και η δανειστές της, η ευρωζώνη και το ΔΝΤ δεν έχουν ακόμα έρθει σε συμφωνία μαζί της.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, ζήτησε την Πέμπτη «ρεαλιστικές» προτάσεις από αυτές που παρουσιάστηκαν στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνεται.

Νωρίτερα μιλώντας στο η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε: Η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει σκληρές μεταρρυθμίσεις, εάν επιθυμεί να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης».

Σε δηλώσεις της στο αμερικανικό δίκτυο, μετά το πέρας της συνάντησης Τσίπρα-Γιούνκερ, η κυρία Μέρκελ παράδεχτηκε ότι «και οι δύο πλευρές θα πρέπει να εργαστούν σκληρά», αλλά ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα οφείλει να εξετάσει το παράδειγμα άλλων χωρών της Ευρωζώνης -όπως η Ιρλανδία- οι οποίες έχουν εφαρμόσει επώδυνες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την χρηματοπιστωτική κρίση.

«Εφάρμοσαν ένα τέτοιο πρόγραμμα (σ.σ.: η Ιρλανδία) και σήμερα έχουν τον καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Αυτό είναι ένα μονοπάτι που πρέπει να το ακολουθήσει και η Ελλάδα. Και γι’ αυτό τον λόγο οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές, αλλά γίνονται προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», υπογράμμισε η κυρία Μέρκελ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.