Ειδησεογραφικό site

Σύγκρουση για την παράδοση-παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου – Τσίπρας: Λουλούδια στο σκοπευτήριο Καισαριανής αμέσως μετά την ορκωμοσία του

106

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι, και επισήμως πλέον, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, καθώς έδωσε πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας δεν θα παραλάβει από τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, για να παραδώσει την πρωθυπουργία.

Έτσι, η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων πρωθυπουργού έγινε από τον Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του κ. Σαμαρά προς τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, από το νομικό επιτελείο του Αλ.Τσίπρα.

Συνεργάτες Τσίπρα: Πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη

«Αυτο που συνέβη είναι πρωτόγνωρο. Δεν υπήρχε κανείς από την προηγούμενη κυβέρνηση να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό. Είναι ενδεικτικό του πολιτικού πολιτισμού τους» σχολίαζαν το περιστατικό συνεργάτες του κ. Τσίπρα για την στάση του τέως πρωθυπουργού.

 

Τσίπρας: Λουλούδια στο σκοπευτήριο Καισαριανής

kaisarianiΣτο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή μετέβη ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο αξίωμα του πρωθυπουργού.

Σε μια άκρως συμβολική κίνηση ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλησε να να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και αντ’ αυτού προτίμησε με μια λιτή ανθοδέσμη να μεταβεί στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και να τιμήσει τους εκεί εκτελεσθέντες.

Εκεί άφησε την ανθοδέσμη στο μνημείο και βάζοντας το χέρι στο μέρος της καρδιάς τίμησε τους πεσόντες.

Στο σημείο είχαν μαζευτεί αρκετοί ψηφοφόροι και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες

Λίγο πρίν ο κ. Τσίπρας είχε ορκιστεί πρωθυπουργός έχοντας μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον κ. Παπούλια του είπε ο κ. Τσίπρας, αφού δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του είπε: «Σας ενημερώνω ότι μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών συναντήθηκα με τον κ. Καμμένο, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. Υπάρχει λοιπόν η δεδηλωμένη, που απαιτεί το Σύνταγμα και ελπίζω ότι η υπάρχουσα πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει μεγαλύτερη».

Ο κ. Παπούλιας απάντησε: «Δεν έχω να κάνω τίποτα περισσότερο, παρά να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα σας ορκίσω».

Τα σχόλια είναι κλειστά.