Ειδησεογραφικό site

Μάχη με τις φλόγες στα Ζερμπίσια Μεσσηνίας, εκκένωση οικισμών

90

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ζερμπίσια Μεσσηνίας. Εκκενώθηκε τέσσερις οικισμοί, το χωριό Μαυρομάτι Ιθώμης (αρχαία Μεσσήνη), το Κροντήρι, τα Δανηλαίικα και το Γκολέμι.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 72 πυροσβέστες με 29 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος επιχειρούν τρία Canadair, δύο ελικόπτερα και τρία PZL.

Η φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση και πολλούς ελαιώνες, έχει πάρει διαστάσεις και κινείται σε δύο μέτωπα: Το πρώτο και πιο επικίνδυνο απειλεί αυτή την ώρα το χωριό Μαυρομάτι, απ’ όπου οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί, ενώ παράλληλα η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης. Λίγο νωρίτερα η πυρκαγιά πέρασε δίπλα από το αρχαιολογικό μουσείο.

Το δεύτερο μέτωπο της φωτιάς εκδηλώθηκε περίπου στις 5 το απόγευμα στην θέση Ασούταινα, κοντά στο Ραυτόπουλο Τριφυλίας.

Σχετικά άρθρα

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας, ενώ προς την Μεσσηνία κατευθύνεται και ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Πυροσβεστικής. Υπάρχει δε μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων που κατευθύνονται στην Μεσσηνία από όλη την Πελοπόννησο.

Επίσης, φωτιά εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη στην Παναγίτσα Αρκαδίας και καίει δασική έκταση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.