Ειδησεογραφικό site

Μάντης του φιάσκου αποδείχθηκε ο Άδωνις – Ζητά παραίτηση Παπαμιμίκου και πρωτοβουλίες Μεϊμαράκη

38

Μάντης κακών αποδείχθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος από το Σάββατο, σε δείπνο με φίλους και στελέχη της παράταξης στο Τρίκορφο Ναυπακτίας είπε σε συνεργάτη του: «Ελα να φάμε, ούτως ή αλλιώς δεν θα γίνουν οι εκλογές αύριο».

Ο κ. Γεωργιάδης ήταν από τους πρώτους υποψηφίους προέδρους της ΝΔ που τοποθετήθηκε δημοσίως  μετά την αναβολή των εκλογών -που ήταν προγραμματισμένες για την Κυριακή και εξελίχθηκαν σε φιάσκο. Υπογράμμισε ότι οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο, στοχοποιώντας, κυρίως, τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) Ανδρέα Παπαμιμίκο. Κάλεσε δε τον υπηρεσιακό πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Μεϊμαράκη να συγκαλέσει τα όργανα του κόμματος και συγκεκριμένα την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Παρά τα αιτήματα αρκετών βουλευτών -μεταξύ άλλων και του κ. Γεωργιάδη- για σύγκληση της ΚΟ η επόμενη ημέρα για τη Νέα Δημοκρατία ξεκινά με τη  συνεδρίαση της ΚΕΦΕ το μεσημέρι της Δευτέρας, παρουσία του προέδρου κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου, κατά την οποία θα καταβληθεί προσπάθεια να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία για τον επανακαθορισμό ημερομηνίας εκλογών αλλά και την εξεύρεση νέας εταιρείας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ μετέβη το βράδυ της Κυριακής στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού και αποφασίστηκε η συνεδρίαση της στις 13:00, όπου θα δώσουν το παρών όλοι οι εκπρόσωποι των υποψηφίων προέδρων, οι οποίοι θα μεταφέρουν τα μηνύματα και αναμένεται να γίνουν γνωστές οι προθέσεις των μελών για παραιτήσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης, με δηλώσεις του, ήταν από τους υποψηφίους που καταλόγισε τις βασικές ευθύνες στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκο, ωστόσο σημείωσε ότι ο κ. Μεϊμαράκης, ως υπηρεσιακός πρόεδρος, θα έπρεπε να είχε διαπιστώσει τα τεχνικά προβλήματα και να είχε προστατεύσει το κόμμα του.   Πάντως, μέχρι στιγμής, αν και οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί του κόμματος έχουν ζητήσει την παραίτησή του, παραμένει άγνωστη η στάση που θα τηρήσει ο κ.  Παπαμιμίκος, ο οποίος δεν φέρεται πρόθυμος, προς το παρόν, να παραιτηθεί.

Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης κινήθηκε σε ηπιότερους τόνους, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν ζητάει παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη και υποστήριξε ότι δεν υπήρξε δόλος πίσω από την αναβολή των εκλογών. Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega το βράδυ της Κυριακής, τόνισε πως δεν πιστεύει ότι υπήρξε δόλος για το φιάσκο των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, αλλά «αστοχία», ενώ ζήτησε επιτακτικά την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ακόμα και αύριο το πρωί. Στο σημείο αυτό, έστρεψε τα βέλη του κατά του προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο κάλεσε, όπως είπε, «να πάρει επιτέλους μια πρωτοβουλία» και να συγκαλέσει τα όργανα. Δεν ζητώ την παραίτηση του κυρίου Μεϊμαράκη γιατί βάσει καταστατικού την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η ΚΕΦΕ, δήλωσε, όμως καταλόγισε στον πρόεδρο του κόμματος το γεγονός πως δεν φρόντισε να προστατεύσει την παράταξη από το φιάσκο, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τέλος εξήγησε πως ο ίδιος από το μεσημέρι του Σαββάτου είχε ζητήσει να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών: «Χθες το μεσημέρι, έβλεπα πως αναβαλλόταν συνεχώς η τελική πρόβα, διάβασα και την ανάρτηση του μέλους της ΚΕΦΕ Αλέκου Κόκκαλη και είπα στον εκπρόσωπό μου να συζητηθεί το ενδεχόμενο αναβολής. Αργότερα όμως, ο κύριος Παπαμιμίκος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει βρεθεί τεχνική λύση και ότι μου εγγυάται προσωπικά ότι θα γίνει η διαδικασία».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.