Ειδησεογραφικό site

Μάκης Βορίδης: «Ας προτείνει Πρόεδρο ο κ. Τσίπρας»

32

Στον Αλέξη Τσίπρα πετάει το μπαλάκι της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, δηλώνοντας ότι «ας προτείνει ο κ. Τσίπρας Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το συζητάμε…».

Ο κ. Βορίδης με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σθεναρά και έντονα, με σταθερή στρατηγική. «Θέλουμε την κανονική χρηματοδότηση της χώρας όσο γρηγορότερα γίνεται. Και θέλουμε να πείσουμε ότι αυτό είναι εφικτό και ορθό να γίνει. Αλλά, προφανώς, πρέπει να γίνει με συνεννόηση».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να αναληφθούν πρωτοβουλίες για συνεννόηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βορίδης δηλώνει ότι «το αίτημα διακινείται τεχνηέντως και υποκριτικά, για να εμφανίσει ένα δήθεν αυταρχικό πρωθυπουργό, που δεν συνομιλεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και προσθέτει: «Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να είναι στ’ αλήθεια αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ας κάνει τη δουλειά, αυτήν που του αναθέτει το Σύνταγμα. Ας προτείνει πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά συζητάμε».

Τα σχόλια είναι κλειστά.