Ειδησεογραφικό site

Λ. Φαμπιούς: Η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία

28

Η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας, όποιος κι αν είναι ο πολιτικός χρωματισμός της, θα πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία για το διεθνές πακέτο στήριξης της οικονομίας της χώρας στην οποία κατέληξε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την ΕΕ, δήλωσε σήμερα από τη Πράγα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς.

«Όποια κι αν είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες, θα πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία με την Ευρώπη», είπε ο Φαμπιούς, σχολιάζοντας τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.

«Οι συμφωνίες που εγκρίθηκαν είναι δύσκολες όμως πιστεύω ότι ήταν αναγκαίες», υπογράμμισε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αναφερόμενος στην παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης, ο Φαμπιούς εκτίμησε ότι «ήταν δύσκολο να βρεθεί μια άλλη λύση για τον πρωθυπουργό Τσίπρα δεδομένου ότι είχε χάσει την (κοινοβουλευτική) πλειοψηφία.

«Το δυσκολότερο, το να βρεθεί μια συμφωνία στο οικονομικό επίπεδο, έγινε. Ελπίζω ότι η πολιτική κατάσταση θα επιτρέψει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα», κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.