Ειδησεογραφικό site

Λυκούδης: Συνεννόηση για Πρόεδρο Δημοκρατίας και χρέος

38

 Συνεννόηση στα μεγάλα θέματα του χρέους, του Προέδρου της Δημοκρατίας, της συνταγματικής αναθεώρησης και του εκλογικού νόμου ζήτησε ο ο Σπύρος Λυκούδης, τονίζοντας πως η χώρα δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές, «τις οποίες καθημερινά σχεδόν ζητά η αντιπολίτευση».

Στην πρώτη πανελλαδική σύσκεψη των Μεταρρυθμιστών, ο κ. Λυκούδης είπε πως στο θέμα του Προέδρου με τη συνεννόηση θα δώσουμε πολιτική σταθερότητα, απολύτως αναγκαία για τον οικονομικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη του διεθνούς περιβάλλοντος.

«Στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα επιφέρουμε τις απαραίτητες αλλαγές εκσυγχρονισμού σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει κι έχει καταστεί αναξιόπιστο στα μάτια των πολιτών.

»Στο θέμα του χρέους θα ενδυναμώσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και στο στο θέμα του Εκλογικού Νόμου θα οδηγήσουμε σε ένα σταθερό εκλογικό αναλογικό σύστημα (εμείς λέμε χωρίς το bonus των 50 εδρών) που εκ των πραγμάτων θα συντελέσει στο σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας».

Ο κ. Λυκούδης έκανε λόγο για βαθύ κράτος που ανθίσταται με νύχια και με δόντια και έβαλε στο στόχαστρό του τον ΣΥΡΙΖΑ:

«… Το σύστημα αυτό, το οποίο διατηρεί η γνωστή διαπλοκή συμφερόντων, που μοίραζε παροχές και προνόμια στις διάφορες συντεχνίες με ξένα κόλλυβα, αλλά δεν έχει σήμερα να μοιράσει απλόχερα, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς τις κραυγές ούτε των σχετικά εχόντων ούτε των μη εχόντων, θα έπνεε τα λοίσθια αν δεν είχε στην ουσία αρωγό την αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες «αντι-μνημονιακές» πολιτικές δυνάμεις».

Ως προς το μέλλον των Μετταρυθμιστών, ανέφερε ότι η μεγάλη επιδίωξη είναι η ενότητα του προοδευτικού πολιτικού χώρου και θα επιδιώξουν την εκλογική ενότητά του.

«Θέλω σήμερα να σας πω καθαρά πως αν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε την συνάντηση όλων, θα προχωρήσουμε διευρύνοντας όσο μπορούμε το μέτωπο των δυνάμεων που πιστεύουν στην ανάγκη των μεγάλων μεταρρυθμιστικών τομών. Θα προχωρήσουμε σ’αυτήν την πολιτική συμμαχία που σήμερα θα φανεί ότι είναι ώριμη να υπάρξει» σημείωσε.

Στη σύσκεψη, που είχε ανοικτό χαρακτήρα, παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν μεταξύ άλλων οι: Γιάννης Ραγκούσης, Παντελής Καψής, Βασίλης Οικονόμου και Νίκος Μουζέλης, ενώ μήνυμα έστειλε από το Λονδίνο ο Ηλίας Μόσιαλος.

Μέρος της συζήτησης παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ο οποίος δήλωσε πως παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται και κάθε πολιτική πρωτοβουλία με ευρωπαϊκό και προοδευτικό προσανατολισμό.

Σημειώνεται πως οι Μεταρρυθμιστές εξέλεξαν Πανελλαδικό Συμβούλιο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.