Ειδησεογραφικό site

Λούκα Κατσέλη: Θα ήταν τρελό να μην επιτευχθεί συμφωνία

40

Την εκτίμηση ότι θα επιτευχθεί μία συμφωνία με τους πιστωτές προκειμένου να αποφευχθεί μία στάση πληρωμών της χώρας, εξέφρασε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία και η Ελλάδα κηρυχθεί αφερέγγυα, θα υπάρξουν συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα, όμως νομίζω πως η κοινή λογική θα επικρατήσει και πως θα βρεθεί μία συμφωνία», δήλωσε η κ. Κατσέλη.

«Δεν μπορώ να φανταστώ (ότι θα υπάρξει) στάση πληρωμών στο εσωτερικό της Ευρωζώνης. Πιστεύω πως οι συνέπειες για την Ευρωζώνη θα ήταν πολύ σοβαρές», πρόσθεσε η κ. Κατσέλη.

«Αν οι αγορές αντιλαμβάνονταν ότι η απόφαση να ενταχθεί μία χώρα στην Ευρωζώνη δεν είναι αμετάκλητη και πως, για μερικά δισεκατομμύρια ευρώ μπορεί να την ακυρωθεί και μία κυβέρνηση να κηρυχθεί αφερέγγυα, τότε θα υπήρχαν κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον του επόμενου μέλους της Ευρωζώνης σε θέση αδυναμίας ή εναντίον του ευρώ», εκτίμησε.

«Θα ήταν τρελό να εισέλθουμε, για μία διαφορά δύο ή τριών δισεκατομμυρίων, σε αυτά τα ταραγμένα νερά και να πάρουμε τέτοια ρίσκα για την Ευρωζώνη και την Ελλάδα», επέμεινε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.