Ειδησεογραφικό site

Λουκέτο στα φαρμακεία την Πέμπτη 10 Ιουλίου

42

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και πάλι οι φαρμακοποιοί μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να μειώσει το ποσοστό του κέρδους τους. Στη σύσκεψη των προέδρων των Συλλόγων όλης της χώρας, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, πρότεινε να κλείσουν τα φαρμακεία την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιουλίου.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Η μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών «ήταν υποχρέωση της χώρας, είχε τεθεί και αναληφθεί όταν έγινε η πρώτη συμφωνία με τους δανειστές» δήλωσε την Τετάρτη στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός Μάκης Βορίδης.

«Τότε, το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών ήταν 23%, το οποίο παρέμενε σταθερό μέχρι σήμερα και είχε αναληφθεί η υποχρέωση να μειωθεί στο 15%» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδοσιάδης δήλωσε στον ΣΚΑΙ: «Χάνουμε εμείς, κερδίζει η φαρμακοβιομηχανία και δεν υπάρχει όφελος για τον καταναλωτή ή το Δημόσιο».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου σημείωσε ότι ούτε ο καταναλωτής θα δει διαφορά στις τιμές των φαρμάκων από τη μείωση του κέρδους ούτε το Δημόσιο ή ο ΕΟΠΥΥ θα έχουν όφελος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.