Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος: «Ο Βαρουφάκης εκμεταλλεύεται τη θέση του για προσωπικό όφελος»

33

Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Bαρουφάκη εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του κ. Βαρουφάκη με τους εταίρους τόνισε: «Ο υπουργός Οικονομικών εκμεταλλεύεται τη θέση του για προσωπικό όφελος, σε βάρος όμως των συμφερόντων της χώρας».

Ο κ. Λοβέρδος κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι παρουσιάζει έργο το οποίο ήδη υπήρχε σαν δικό της προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες ότι υλοποιεί τις υποσχέσεις της.

«Δύο εκατομμύρια πολίτες παίρνουν ρεύμα με κοινωνικό τιμολόγιο (μείωση 45%), σε 8 χιλιάδες οικογένειες παρέχεται ρεύμα δωρεάν, με συνεργασία της ΔΕΗ, δήμων και περιφερειών , 70000 κοινωνικές υποδομές , πχ υποδομές που παρέχουν δωρεάν σίτιση, παίρνουν ρεύμα με 70% μείωση στην τιμή κι όλα αυτά ήταν δικό μας έργο. Η κυβέρνηση προσπαθώντας να πει στους πολίτες ότι υλοποιεί τις υποσχέσεις της παρουσιάζει το έργο που ήδη γινόταν ως δική της συνεισφορά. Κι ακόμη, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εφαρμόστηκε πιλοτικά με χρήματα ΕΣΠΑ από τον Σεπτέμβριο σε 13 δήμους της χώρας. Θα γενικεύονταν  σε πόλη τη χώρα το 2015, δηλαδή φέτος. Δεν περιλαμβάνεται όμως στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τη βοήθεια στους οικονομικά αδύναμους. Κανείς δεν ξέρει γιατί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.