Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος: Να συνεχίσουν τις σπουδές τους Ρωμανός και Κωστάρης

39

Την άποψή του ότι οι έγκλειστοι  στις φυλακές πρέπει να συνεχίζουν τις σπουδές τους κανονικά,  εξέφρασε  ο υπ. Παιδείας Ανδρέας Λοβερδος.

Ο υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του  mega, αλλά και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας οι  έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα, να ολοκληρώνουν κανονικά τις σπουδές τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, αφού η πολιτεία επέτρεψε στον Ρωμανό να δώσει εξετάσεις για την εισαγωγή του σε ΑΕΙ, θα πρέπει να του δώσει άδεια να παρακολουθεί τα μαθήματα και να δίνει εξετάσεις στο πανεπιστήμιο. Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι το κράτος δεν θα πρέπει να τον αφήσει να πεθάνει. Μάλιστα έστειλε μήνυμα και στους συναρμόδιους υπουργούς να δώσουν λύση στο θέμα άμεσα.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στον έγκλειστο για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη Ηρακλή Κωστάρη ο οποίος επίσης έχει υποβάλει αίτημα συμμετοχής στις εξετάσεις του ΤΕΙ στο οποίο πέτυχε την εισαγωγή του, λέγοντας ότι σαφώς και θα πρέπει να ικανοποιηθεί, αφού όπως υποστήριξε ο Ηρακλής Κωστάρης, ο οποίος παντρεύτηκε στις φυλακές και απέκτησε και δύο παιδιά κάνει μια προσπάθεια να γυρίσει σελίδα στη ζωή του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.