Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος κατά Βούτση: Αγνοείτε ακόμη και το Σύνταγμα

36

Για άγνοια του Συντάγματος κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Νίκο Βούτση, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τη δήλωση του κυβερνητικού στελέχους ότι στην περίπτωση πρόωρων εκλογών, αυτές θα διεξαχθούν από την τωρινή κυβέρνηση και όχι από υπηρεσιακή και χωρίς να απαιτηθούν διερευνητικές εντολές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Λοβέρδος, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών, ανέφερε ότι «προφανώς ο υπουργός των Εσωτερικών αδικαιολογήτως, γιατί είναι υπουργός Εσωτερικών, έχει άγνοια ακόμα και γραμματικών διατυπώσεων του Συντάγματος», προσθέτοντας: «Είμαστε μέσα στον ένα χρόνο μετά από τη διάλυση της Βουλής λόγω μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, άρα είμαστε στη χρονική εκείνη περίοδο που το Σύνταγμα απαγορεύει να γίνουν εκλογές με επίκληση εθνικών λόγων και επιβάλλει να γίνουν εκλογές κανονικές, βάσει και του άρθρου 37 του Συντάγματος, δηλαδή βάσει διερευνητικών εντολών και υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι «για να γίνουν εκλογές, ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του ομολογήσει, έστω και αν δεν το πει ρητά, την απόλυτη αποτυχία του. Πέντε μήνες μετά τις εκλογές, την απόλυτη αποτυχία του να κυβερνήσει τον τόπο. Αυτό είναι ντροπή και καταρράκωση για τον ίδιο και αυτό θέλει να το αποφύγει. Αλλά δε μπορεί να το αποφύγει με ευθεία παραβίαση του Συντάγματος. Ο κ. Βούτσης αγνοεί, ξαναλέω και το γράμμα του Συντάγματος ακόμη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.