Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος: Θα καταργηθεί του χρόνου ο νόμος των μετεγγραφών

39

Συνάντηση με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ είχε το Σάββατο ο υπ. Παιδείας στην οποία συζητήθηκαν τα καίρια θέματα που απασχολούν την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, με κυρίαρχα εκείνα των μετεγγραφών και της υποχρηματοδότησης των ανωτάτων Ιδρυμάτων.
Την κατάργηση, μετά την εφετινή πρώτη εφαρμογή, του νόμου των μετεγγραφών των φοιτητών σε μεγάλα αστικά κέντρα προανήγγειλε ο υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος προς τους πρυτάνεις των ΑΕΙ σε συνάντηση που είχε μαζί τους το Σάββατο.
Για το θέμα των μετεγγραφών και των τελικών ρυθμίσεων που θα επιλεγούν από την επόμενη χρονιά για το θέμα, οι πρυτάνεις ζήτησαν και την γνώμη της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση, κάτι που ο υπουργός Παιδείας αποδέχτηκε.
Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε στους πρυτάνεις των ΑΕΙ ότι από τον Ιανουάριο του 2015 θα μπορούν να διοργανώνουν και να εποπτεύουν μεταπτυχιακά προγράμματα μόνοι τους και χωρίς την έγκριση ή τον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας, κάτι που έγινε ομόφωνα δεκτό.
Ο προεδρεύων της Συνόδου πρυτάνεων Κωνσταντίνος Γάτσιος μίλησε για αδυναμία λειτουργίας των ΑΕΙ λόγω των μειωμένων προϋπολογισμών τους και ζήτησε πρόσθετη χρηματοδότηση για το 2015, κάτι όμως που έχει ήδη δρομολογηθεί.
Στα θέματα μείωσης της γραφειοκρατίας στην διαχείριση των οικονομικών των ΑΕΙ, απο την πλευρά του υπουργείου Παιδείας τονίστηκε ότι οι Ειδικοί Λογαραισμοί των ΑΕΙ βγήκαν από την Εθνική Αρχή Πληρωμών και έτσι θα υπάρξει μια ευελιξία στην διαχείριση των κονδυλίων τους.
Στην συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των «αιωνίων» φοιτητών, για τους οποίους όμως ήδη τα ΑΕΙ καθαρίζουν τα μητρώα τους.
Για το θέμα της διδασκαλίας από ομότιμους καθηγητές στα ΑΕΙ λόγω της αποψίλωσης τους απο διδακτικό προσωπικό ωστόσο, οι περισσότεροι πρυτάνεις των πανεπιστημίων ήταν πολύ αρνητικοί ή επιφυλακτικοί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.