Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος: Αν λύσουμε τρία σοβαρά θέματα εκλέγουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας

35

Αν δεν γίνουν 3.000 απολύσεις στο Δημόσιο, αν βρεθεί λύση δοσοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών προς τα Ταμεία και αν δεν κατατεθεί ρύθμιση για ομαδικές απολύσεις, που ούτως η άλλως δεν περνάει από τη Βουλή, η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο των προεδρικών εκλογών, όπως δήλωσε το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αν αυτά τα τρία σοβαρά θέματα λειανθούν στις συζητήσεις που κάνουν ο πρωθυπουργός κι ο κ. Βενιζέλος με την τρόικα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, η σημερινή κυβέρνηση θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσέθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Στο μέτωπο της Παιδείας, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως προωθεί μέτρο που θα επιτρέπει σε φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους να ολοκληρώσουν μέρος των σπουδών τους μέσω διαδικτύου.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι αρκετά ΑΕΙ και ΤΕΙ, θεωρητικής κυρίως κατεύθυνσης, μπορούν να υλοποιήσουν αυτό το μέτρο.

Ωστόσο, ο κ. Λοβέρδος αποσαφήνισε πως το εν λόγω μέτρο δεν θα αφορά όλο το πτυχίο ενός φοιτητή, αλλά ορισμένα μαθήματα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα διευκολυνθούν πολλά νοικοκυριά που υποστηρίζουν τις σπουδές των παιδιών που φοιτούν μακριά από το σπίτι τους.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος προέτρεψε τα ελληνικά πανεπιστήμια να ιδρύσουν προπτυχιακά τμήματα για αλλοδαπούς φοιτητές, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.