Ειδησεογραφικό site

Λιου σε Τσίπρα: Κάντε αμέσως συμβιβασμό

42

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, κατά της διάρκεια της επικοινωνίας μεταξύ των δύο αντρών υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ συνεργάτες του κ. Τσίπρα ανέφεραν ακόμη ότι εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευράς για τη γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ, ο κ. Λιου υπογράμμισε στον Έλληνα πρωθυπουργό την ανάγκη να υπάρξει πραγματικός συμβιβασμός της Ελλάδας με τους δανειστές της.

Ειδικότερα, ο κ. Λιου φέρεται να ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να κάνει άμεσα μια «σοβαρή» κίνηση για να υπάρξει συμβιβασμός με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας, τονίζοντας ότι η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της θα δημιουργούσε άμεσα δυστυχία για τον ελληνικό λαό και θα έφερνε την αβεβαιότητα στην Ευρώπη.

ΗΠΑ: Τα επόμενα βήματα για την Ελλάδα δεν είναι ξεκάθαρα

Είχε προηγηθεί νέα παρέμβαση του Λευκού Οίκου για το ελληνικό ζήτημα κατά την οποία ο εκπρόσωπος, Τζος Έρνεστ, ζήτησε να βρεθεί σύντομα μια λύση για την Ελλάδα, προτού το θέμα αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά την παγκόσμια οικονομία.

Σε νέες του δηλώσεις ο κ. Έρνεστ είπε ότι τα επόμενα βήματα για την επίλυση της ελληνικής κρίσης δεν είναι ξεκάθαρα, ωστόσο, τόνισε πως οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι θα υπάρξει γρήγορα λύση που θα διασφαλίζει την ανάκαμψη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου , όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να επιστρέψει η Ελλάδα σε μια ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, που δεν θα επηρεάζει τις διεθνείς αγορές.

«Η ελληνική κυβέρνηση και οι διεθνείς εταίροι θα πρέπει να εργαστούν γρήγορα ώστε να οριστικοποιήσουν ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που μπορεί να θέσει τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη μέσα στην ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.