Ειδησεογραφικό site

Λεουτσάκος: Δεν ψηφίζω μνημόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικαίωμα να φέρει μνημόνια

24

 

Δεν ψηφίζω μνημόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το δικαίωμα να φέρει μνημονιακές συμφωνίες, τόνισε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής του κόμματος Στάθης Λεουτσάκος, διαχωρίζοντας ακόμα μια φορά τη θέση του από την πολιτική της κυβέρνησης και τασσόμενος στην πλευρά Λαφαζάνη.

Μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να ψηφίσει μνημόνιο, τόνισε και πρόσθεσε πως στηρίζει μια κυβέρνησης που εκλέχθηκε για να ακυρώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. «Από αυτή τη γραμμή δεν μετακινούμαστε ούτε βήμα πίσω», είπε.

Απαντώντας για τις προεκλογικού τύπου συγκεντρώσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, αρνήθηκε ότι έχουν τέτοιο χαρακτήρα, αλλά υποστήριξε πως επρόκειτο για προγραμματισμένες εδώ και καιρό εκδηλώσεις, ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο Λαφαζάνη για τα διαθέσιμα του Νομισματοκοπείου, αρνήθηκε ως «αστυνομικό μυθιστόρημα» τα περί ριφιφί, αλλά τόνισε πως όντως υπήρχαν διαθέσιμα χαρτονομίσματα, τα οποία, στο πλαίσιο της αναζήτησης εναλλακτικών υπήρχαν σκέψεις να αξιοποιηθούν: «Απέναντι στον εκβιασμό των δανειστών η αναζήτηση αυτή εναλλακτικών δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κατακριτέα», είπε.

Είχαμε πόλεμο σκληρό, ανέντιμο, με ασύμμετρα μέτρα, είπε ο κύριος Λεουτσάκος αναφερόμενος στον χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων και επανέλαβε πως στηρίζει με απόλυτο τρόπο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το «όχι» του ελληνικού λαού, αντιστεκόμενος στην εφαρμογή των μνημονίων από την κυβέρνηση.

Τέλος, ο κύριος Λεουτσάκος, επιχειρώντας να εξηγήσει το γιατί δεν παραιτείται από την έδρα του, υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία απόφαση των οργάνων του κόμματος που να είναι υπέρ της εφαρμογής του μνημονίου, άρα, είπε, δεν αισθάνομαι ότι είμαι εγώ ο αιρετικός, αρνούμενος πάντως να χαρακτηρίσει έτσι τον πρωθυπουργό.

Εμείς είμαστε η καρδιά και η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δώσαμε αγώνα για να γίνει από μικρό κόμμα κυβέρνηση, δεν είμαστε περαστικοί και ενοικιαστές, αλλά συνιδιοκτήτες, όμως δεν υπάρχει θέμα «έξωσης», εκτίμησε. Θέλουμε να πείσουμε τον πρωθυπουργό να μην υποκύψει στον εκβιασμό των δανειστών, να στηριχθεί στη λαϊκή βούληση και να ανοίξει το δρόμο για την λαϊκή ανεξαρτησία και ηγεμονία.

Ορισμένοι γνώρισαν τον ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε κυβέρνηση και τώρα κάνουν συστάσεις, είπε απευθύνοντας βέλη κατά του κυρίου Πανούση.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.