Ειδησεογραφικό site

Λαφαζάνης: Όσο υποχωρούμε τόσο θα μας ζητούν και άλλα

21

Η σύντμηση των δόσεων του ΔΝΤ και η παραπομπή τους για αποπληρωμή στο τέλος του μήνα, σε συνδυασμό με το αδίστακτο πρόσωπο που επιδεικνύουν οι θεσμοί, συνιστούν μια «άθλια μακιαβελική τακτική», υποστηρίζει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η κυβέρνηση «δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει» αυτή η τακτική αλλά «οφείλει να περάσει στην αντεπίθεση»,  τονίζει ο κ. Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

Όπως σημειώνει ο υπουργός, «οι λεγόμενοι εταίροι από την αρχή το μόνο που επιδιώκουν είναι τη γενική κοινωνική κατεδάφιση στη χώρα και τον εξευτελισμό της κυβέρνησης, με την αποδοχή από μέρους της πλήθους σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και τον ενταφιασμό του προγράμματός της».

Υποστηρίζει ότι «κάθε υποχώρηση που κάνει η κυβέρνηση και έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις, σε αντίθεση με τις προγραμματικές μας εξαγγελίες, αντί να φέρνει πιο κοντά μια συμφωνία, ανοίγει την όρεξη στους “θεσμούς” για να ζητάνε ακόμα περισσότερα αντικοινωνικά μέτρα και να σφίγγουν περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της χώρας».

Τονίζει δε ότι η κυβέρνηση διαθέτει σαφή λαϊκή εντολή να εφαρμόσει το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα με όλα τα δυνατά δημοκρατικά μέσα και με κάθε δυνατή εναλλακτική λύση. «Κι αυτή η λαϊκή εντολή συνεχώς διευρύνεται σε βάρος της εγχώριας “πέμπτης φάλαγγας”. Όσο καθυστερεί η κυβέρνηση να λάβει ρηξικέλευθες αποφάσεις τόσο θα κερδίζει έδαφος η σύγχυση στον λαό και θα ενθαρρύνονται οι πιστωτές», αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης στη συνέντευξή του.

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι «η ΔΕΗ δεν τεμαχίζεται και δεν πωλείται, παρά μόνο ανασυγκροτείται ως μεγάλη αδιαπραγμάτευτα δημόσια επιχείρηση». Και προσθέτει: «Η χώρα δεν πρέπει να προχωρήσει σε εκποιήσεις στρατηγικών επιχειρήσεων και στρατηγικών ακινήτων-φιλέτων. …Το θέμα είναι να μην κάνει «πίσω» η πατρίδα μας και οι ιδιωτικοποιήσεις μάς πάνε πίσω».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ελληνορωσικής συμφωνίας για έναν «ελληνικό αγωγό», σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ στην Αγ. Πετρούπολη στις 18-20 Ιουνίου – όπου θα παραστεί μεγάλη κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό – μπορεί να υπάρξει τελική συμφωνία για τον ρωσικό αγωγό και να επισημοποιηθεί και η ένταξη της Ελλάδας ως μέλους της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS (Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νοτ. Αφρική).

Τα σχόλια είναι κλειστά.