Ειδησεογραφικό site

Λαφαζάνης – Μεϊμαράκης ενώνουν τις δυνάμεις τους και επιχειρούν να «τρενάρουν» τις εκλογές-Ασκούν κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

56

Άτυπο μέτωπο με το οποίο επιχειρούν να ανατρέψουν τον σχεδιασμό του πρωθυπουργικού γραφείου για εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου συγκρότησαν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στη σημερινή συνάντησή τους, τη δεύτερη μέσα σε τέσσερις ημέρες αφού είχαν συναντηθεί ξανά το Σάββατο στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που είχε λάβει ο πρόεδρος της ΝΔ, στις δημόσιες δηλώσεις τους κάλεσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να τηρήσει το Σύνταγμα, όπως είπαν, και να μην συναινέσει σε «εκλογές-εξπρές» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας.

Τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και ο κ. Λαφαζάνης δεν αποδέχονται την προκήρυξη εκλογών για τις 20 Σεπτεμβρίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να βάλει εκλογές νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου, θα είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να το κάνει» είπε ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος άφησε ένα βαρύτατο υπαινιγμό κατά του Προκόπη Παυλόπουλου ότι «δεν είναι δυνατόν να λάβει μια απόφαση ως εντολοδόχος του Μαξίμου».

Ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να κινηθεί με βάση τους κανόνες της Δημοκρατίας και να προασπίσει τη δυνατότητα του ελληνικού λαού να πάει στις Κάλπες με τη μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών εκφράζοντας την αντίθεσή του στις «επίσημες διαρροές» από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Είπε ότι είναι απαραίτη η σύγκλιση όχι μόνο για να συζητήσει το ενδεχόμενο να προκύψει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή αλλά και για να αποφασίσει για την υπηρεσιακή κυβέρνηση και εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία να ανατεθεί η εντολή στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Σημείωσε, δε, χαρακτηριστικά ότι «αν κάποιοι δεν θέλουν ας μην έλθουν στην σύσκεψη και ας μείνει κενή η καρέκλα».

Ο  κ. Μεϊμαρακης είπε ότι είχε μία εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση  με τον κ. Λαφαζάνη και διευκρίνισε ότι παρότι τα δύο κόμματα χωρίζει άβυσσος αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συζητάμε και να αναζητούμε σημεία συνεννόησης και σύγκλισης. Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε «απαράδεκτο ότι ένας αρχηγός κόμματος που είναι και πρωθυπουργός δεν δέχεται να έλθει σε συζήτηση και συνεννόηση αν όχι για τον σχηματισμό κυβέρνησης για το πως θα διαμορφωθεί το σκηνικό την επόμενη ημέρα των εκλογών».

Ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον κ. Λαφαζάνη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού που έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας. Παρότι είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να συμφωνήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης και οι δύο έχουν κοινό αντίπαλο τον κ. Τσίπρα. Συμφωνούν όμως στην απομόνωση του πρωθυπουργού ενώ και οι δύο επιθυμούν περισσότερο χρόνο για την προεκλογική περίοδο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.