Ειδησεογραφικό site

Λαφαζάνης: Η συμφωνία θα είναι συμβατή με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ή δεν θα υπάρξει

34

Μία «άτακτη υποχώρηση» ή μία «ταπεινωτική υποταγή» θα σήμαινε ταφόπετρα δεκαετιών για την Αριστερά και «τελική λύση» καταστροφής για τον τόπο» δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης στο Πρώτο Θέμα.

Προειδοποιεί πως «για να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» και προσθέτει ότι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης «παραμένουν αξεθώριαστες».

«Η συμφωνία με τους εταίρους ή θα έχει αυτή τη συμβατότητα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ή δεν θα υπάρξει» λέει χαρακτηριστικά.

Συμπληρώνει ότι «μια συμφωνία με τους θεσμούς δεν μπορεί να διχάζει και να προκαλέι τριγμούς και κλυδωνισμούς. Αντίθετα, για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να τυγχάνει ευρείας συναίνεσης μέσα στο κόμμα και αποδοχής και στήριξης από τον κόσμο της Αριστεράς. Μία τέτοια συμφωνία επιδιώκουμε ως κυβέρνηση και όχι συμφωνία μνημονιακής συνέχειας».

Όπως λέει, η έννοια του «έντιμου συμβιβασμού» είναι αόριστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λάστιχο για να καλύψουν τα πάντα και προσθέτει: «Η ουσία είναι μια: οι λεγόμενοι εταίροι επιδιώκουν μια συμφωνία σκληρής νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης στον αντίποδα των προγραμματικών εξαγγελιών της κυβέρνησης. Μια τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να εξωραϊστεί απλώς με την προσωρινή αποφυγή κάποιων από τα πιο ακραία και άγρια αντικοινωνικά μέτρα που θέλουν να της επιβάλλουν».

Τα σχόλια είναι κλειστά.