Ειδησεογραφικό site

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση παραβιάζει τον κανονισμό της Βουλής και φέρνει άρον-άρον το νέο μνημόνιο

28

Η κυβέρνηση φέρνει άρον-άρον το νέο μνημόνιο για ψήφιση στη Βουλή, μέσα στο Δεκαπενταύγουστο, επισημαίνει με γραπτή δήλωσή του το απόγευμα της Τρίτης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κύριος Λαφαζάνης κάνει ειδική αναφορά μάλιστα και στην παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, που υποστηρίζει πως συμβαίνει με την επιλογή αυτή.

Στη δήλωσή του ακόμα, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνει την κυβέρνηση πως «αντί να συγκρουστεί με τις εκβιαστικές επιλογές των κυρίαρχων κέντρων της ΕΕ», επιλέγει «τη ρήξη με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της, με το περήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και τους σκληρούς αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα μνημόνια»

Ολόκληρη η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη:

«Το νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση φέρνει άρον-άρον για ψήφιση στην Ολομέλεια μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, θα επιφέρει νέες δυσβάσταχτες και οδυνηρότατες συνέπειες σε μια οικονομία που βρίσκεται σε κατάρρευση και σε μια κοινωνία που έχει εξουθενωθεί, ενώ μεγάλα τμήματά της φυτοζωούν μέσα στην εξαθλίωση, την ανεργία, τη φτώχεια και την απελπισία.

Η κυβέρνηση, αντί να συγκρουστεί με τις εκβιαστικές επιλογές των κυρίαρχων κέντρων της ΕΕ, τα εγχώρια στηρίγματά τους και μαζί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το «Ποτάμι» που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για ένα νέο μνημόνιο το οποίο ψηφίζουν και εκλιπαρούσαν την υπογραφή του, επέλεξε, δυστυχώς, τη ρήξη με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της. Τη ρήξη, επίσης, με το περήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και τους σκληρούς αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού ενάντια στα μνημόνια, την υποτέλεια και τη λιτότητα.

Ο δρόμος του νέου μνημονίου δεν αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδιέξοδος για την κυβέρνηση και κυρίως είναι αδιέξοδος για την Ελλάδα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.