Ειδησεογραφικό site

Λαφαζάνης: «Απαράδεκτη» η θεωρία ότι δεν μπορούμε να δράσουμε μονομερώς

34

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών έναντι των δανειστών από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε, μιλώντας στον Σκάι, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» και «αποκορύφωμα ενός μοντέλου υποτέλειας» τη «θεωρία» ότι μια χώρα δεν μπορεί να δρα μονομερώς.

«Κάθε χώρα που είναι δημοκρατική είναι κυρίαρχη και ανεξάρτητη. Παίρνει υπόψη της το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, αλλά αποφασίζει με βάση το δικό της συμφέρον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και τόνισε πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα «ακυρώσει» τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.

Όσον αφορά στις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αντιδράσεις των αγορών, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «ανεπιθύμητη εξέλιξη» την πτώση του Χρηματιστηρίου, προσθέτοντας όμως πως η πτώση «δρομολογήθηκε» από τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και δεν αντανακλά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους φόβους τους πως μια κυβέρνηση της αριστεράς δεν θα εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα σε βάρος της χώρας.

Απαντώντας δε στις επικρίσεις της κυβέρνησης πως η συμπεριφορά της Κουμουνδούρου έχει υπονομεύσει τη διαπραγματευτική θέση της Αθήνας έναντι της τρόικας, ο κ. Λαφαζάνης αντέτεινε πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να «ενδυναμώνουν» τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης, «εφόσον όμως θέλει να διαπραγματευτεί».

«Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται. Απλά ακολουθεί και παρακολουθεί τις θελήσεις και τις επιβολές των πιστωτών», συμπλήρωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.