Ειδησεογραφικό site

Λαπαβίτσας προς Βαρουφάκη: Μη στηρίζεσαι στον Ντράγκι, δεν είναι φίλος μας

57

Νέα κριτική ασκεί ο Κ. Λαπαβίτσας στον Υπ. Οικονομικών, υπενθυμίζοντάς του ότι ο κεντρικός τραπεζίτης «ούτε φίλος μας είναι ούτε μας αγαπάει» και καλώντας τον να κινηθεί με με προσοχή γιατί «μας έχουν στήσει διπλή παγίδα ρευστότητας και χρηματοδότησης».

«Δεν δίνω καμία σημασία σε αυτά που λέει ο κ. Βαρουφάκης. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει για μένα. Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε», είπε ο Κ. Λαπαβίτσας σύμφωνα με τον βηματοδότη για την κριτική που του άσκησε ο Γ. Βαρουφάκης λέγοντας ότι έχει χτίσει την καριέρα του βασιζόμενος στη δραχμή.

Ο κ. Λαπαβίτσας προσθέτει ότι «έχω καλή γνώμη για τον κ. Βαρουφάκη και αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολη δουλειά κάνει». Για άλλη μία φορά όμως τον προειδοποιεί ότι οι «θεσμοί» έχουν στήσει στη χώρα μας μια διπλή παγίδα – παγίδα ρευστότητας και παγίδα χρηματοδότησης -, τον καλεί να κινηθεί με προσοχή και προετοιμασία και να μην υπολογίζει στον κ. Ντράγκι, ο οποίος, όπως λέει ο κ. Λαπαβίτσας, «ούτε φίλος μας είναι ούτε βεβαίως μας αγαπάει». Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι τον Ιούνιο γιατί «οι παγίδες είναι ήδη στημένες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.