Ειδησεογραφικό site

Λαμπραντόρ χάλασε τα σχέδια των βαρόνων της κοκαΐνης

36

Ένα ειδικά εκπαιδευμένο λαμπραντόρ ξεσκέπασε μία από τις μεγαλύτερες μεταφορές κοκαΐνης από την Κολομβία στο Μεξικό και από εκεί προφανώς στις αγορές της Δύσης και ειδικότερα των ΗΠΑ. Η Μόνα, όπως ονομάζεται, εντόπισε ίχνη από το ναρκωτικό στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά και αμέσως σήμανε συναγερμός. Οι Κολομβιανοί πήραν δείγμα από τα ίχνη που είχαν αφήσει τα κιβώτια στα οποία ήταν καμουφλαρισμένο το φορτίο, διαπιστώνοντας πως το υλικό εμπεριέχει κοκαΐνη.

Το παράνομο εμπόρευμα βρισκόταν μέσα σε 48 κιβώτια με μαύρο οξείδιο του ψευδαργύρου, το οποίο αποτελεί το βασικό συστατικό για το μελάνι των εκτυπωτών. Αμέσως οι αρχές της Κολομβίας ενημέρωσαν το Μεξικό ότι υπάρχει η πιθανότητα να έχει μεταφερθεί στη χώρα τους ένα μεγάλο φορτίο. Η ανταλλαγή πληροφοριών οδήγησε τους Μεξικανούς στην ανεύρεση και του υπολοίπου φορτίου, το οποίο βρισκόταν αποθηκευμένο στο αεροδρόμιο του Μέξικο Σίτι.

Στην Κολομβία παράγονται περίπου 300 τόνοι κοκαΐνης κάθε χρόνο, ενώ φέτος έχουν εντοπιστεί και δεσμευτεί περίπου 115 τόνοι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.